Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εξετάζουν να συμπεριλάβουν τις Alibaba και Tencent στη «μαύρη λίστα»

ΗΠΑ: Εξετάζουν να συμπεριλάβουν τις Alibaba και Tencent στη «μαύρη λίστα»
Tο NYSE επιβεβαίωσε (6/1) ότι τελικά θα προχωρήσει στην αποβολή τριών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών της Κίνας από το ταμπλό της Wall Street
Να προσθέσει τις Alibaba και Tencent στη «μαύρη λίστα» του υπουργείου Άμυνας με τις κινεζικές εταιρείες, οι οποίοι φέρεται να ελέγχονται από τον κινεζικό στρατό, εξετάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείο Reuters.
H συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει όσες κινεζικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ και κατηγορούνται πως ελέγχονται είτε άμεσα είτε έμμεσα από τον κινεζικό στρατό ή το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας.

To διάταγμα

Μάλιστα, με βάση τη συγκεκριμένη λίστα, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Donald Trump είχε υπογράψει διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο οι Αμερικανοί επενδυτές δεν μπορούν να αγοράζουν ή να πωλούν μετοχές κινεζικών εταιρειών, οι οποίες ανήκουν ή ελέγχονται από τον κινεζικό στρατό.
Σήμερα δε, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι τελικά θα προχωρήσει στην αφαίρεση τριών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών της Κίνας από το ταμπλό της Wall Street, κατ’ εφαρμογή της απόφασης του υπουργείου Άμυνας.
Πρόκειται για τις μετοχές των China Telecom, China Mobile και China Unicom.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης