Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτόγνωρες σκηνές στους δρόμους της Ουάσιγκτον – Το πλήθος αποδοκίμασε τους Γερουσιαστές

Πρωτόγνωρες σκηνές στους δρόμους της Ουάσιγκτον – Το πλήθος αποδοκίμασε τους Γερουσιαστές
Αποκλεισμός του Καπιτωλίου από την αστυνομία μετά τις πρωτοφανείς συγκρούσεις με τους διαδηλωτές
Οι σκηνές που εκτυλιχθήκαν στον πολιτικό κέντρο των ΗΠΑ, καθώς οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, ήταν πρωτοφανείς για την ιστορία της Αμερικανικής Δημοκρατίας.
Σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την διαδήλωση, όπως μεταδίδει το Reuters, εκατοντάδες υποστηρικτές του Trump ανέτρεψαν οδοφράγματα και συγκρούστηκαν με την αστυνομία γύρω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ όπου συνήλθε το Κογκρέσο, ανεβαίνοντας στις κατασκευές που είχαν διαμορφωθεί για την τελετή ανάληψης της προεδρίας από τον Biden στις 20 Ιανουαρίου όπου τοποθέτησαν τις σημαίες του Trumr και συγκεντρώθηκαν γύρω από το μνημείο.
Την ίδια ώρα η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού να αποφευχθεί μια εκτεταμένη εισβολή στις εγκαταστάσεις της Γερουσίας.

«Δεν θα το ανεχθούμε»

Τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν στην αποκαλούμενη «Save America March» φορούσαν κόκκινα καπέλα μπέιζμπολ με το λογότυπο του Trump και επευφημούσαν καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατήγγειλε την κλοπή των εκλογών η οποία μάλιστα επικυρώθηκε από τους Ρεπουμλικανούς.
«Δεν παραδέχεστε ότι υπάρχει κλοπή» δήλωσε ένας οπαδός του Trump, αφού ανέβηκε στη σκηνή για να πραγματοποιήσει ομιλία υπό του ήχους των τραγουδιών των Elton John και Phil Collins.
«Η χώρα μας υπέφερε αρκετά και δεν θα το ανεχθούμε αυτό», δήλωσε.
 
«Εκρήξεις μαλακίας»

Για περισσότερο από μία ώρα, εκτόξευε τις γνωστές σους οπαδούς του Trump κατηγορίες για τα μέσα ενημέρωσης και τη Hillary Clinton, τη Δημοκρατική του αντίπαλο από τις εκλογές του 2016, και ενθουσίασε το πλήθος αποκαλώντας τις δημοκρατικές νίκες το προϊόν αυτού που αποκαλούσε «εκρήξεις μαλακίας».
«Μαλακίες! Μαλακίες! Μαλακίες!», το πλήθος φώναξε ως απάντηση.
Οι περισσότεροι δεν φορούσαν μάσκες προσώπου ως προστατευτικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του COVID-19, που έχει θύματα περισσότερους από 350.000 Αμερικανούς.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία των ΗΠΑ που πραγματοποίηση σπάνια κοινή συνεδρίαση, δεν ολοκλήρωσαν την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων του Κολεγίου των Εκλεκτόρων για την επικύρωση της νίκης του Joe Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης