Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Η κυβέρνηση αναλαμβάνει «κόκκινα δάνεια» 14 δισ. της UniCredit για να διασφαλίσει τη συμφωνία με τη MP

Ιταλία: Η κυβέρνηση αναλαμβάνει «κόκκινα δάνεια» 14 δισ. της UniCredit για να διασφαλίσει τη συμφωνία με τη MP
Το σχέδιο της κρατικής εταιρείας διαχείρισης επισφαλών δανείων AMCO για την προώθηση του deal με την Monte dei Paschi
Σχέδιο για να αναλάβει περίπου 14 δισεκατομμύρια ευρώ (17,27 δισ. δολάρια) των μη εξυπηρετούμενων δανείων της UniCredit επεξεργάζεται η ιταλική κυβέρνηση προκειμένου να καταστήσει μια συμφωνία για την κρατική τράπεζα Monte dei Paschi περισσότερο ελκυστική για τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η κρατική εταιρεία διαχείρισης επισφαλών δανείων AMCO, επιδιώκει να αναλάβει σημαντικό μέρος του επισφαλούς χρέους της UniCredit, ενώ ταυτόχρονα απαλλάσσει τη Monte dei Paschi από τα δάνεια υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Συγκρούσεις

Το σχέδιο είναι μέρος ενός συνόλου μέτρων που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να προωθηθεί η πώληση της MPS, την ώρα που οι συγκρούσεις εντός του κυβερνώντος συνασπισμού κινδυνεύουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.
Το υπουργείο Οικονομικών, η AMCO και η UniCredit αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις αποκαλύψεις του Reuters

Νομικές αξιώσεις

Το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει να έχει ετοιμάσει μια σειρά νομοθετικών πράξεων έως τα τέλη Ιανουαρίου για την αντιμετώπιση όλων των περιπλοκών μιας συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής κρατικής εγγύησης για την προστασία του μελλοντικού ιδιοκτήτη της MPS από νομικές αξιώσεις ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ έναντι της τράπεζα μετά από δεκαετίες κακοδιαχείρισης.
Tελικός στόχος είναι να έχουμε μια συμφωνία έτοιμη προς έγκριση από την ετήσια γενική συνέλευση της UniCredit τον Απρίλιο, ανέφερε άλλη πηγή στο Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης