Διεθνή

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Πράσινο φως για το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Πράσινο φως για το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού από τη Moderna
Το πράσινο φως για το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού άναψε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.
Επόμενο βήμα είναι η σχετική αδειοδότηση από την Κομισιόν, κάτι που αναμένεται άμεσα.
Το εμβόλιο της Moderna θα είναι το δεύτερο που κυκλοφορεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά του κορωνοϊού μετά από αυτό των Pfizer/BioNTech.
«Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) αξιολόγησε διεξοδικά τα δεδομένα σχετικά με την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και συνέστησε να χορηγηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επίσημη υπό όρους άδεια κυκλοφορίας.
Αυτό θα εξασφαλίσει στους πολίτες της ΕΕ ότι το εμβόλιο πληροί τα πρότυπα της ΕΕ και θέτει σε εφαρμογή τις διασφαλίσεις, τους ελέγχους και τις υποχρεώσεις για την υποστήριξη εκστρατειών εμβολιασμού σε όλη την ΕΕ», αναφέρει ο ευρωπαϊκός οργανισμός.
«Αυτό το εμβόλιο μας δίνει ένα άλλο εργαλείο για να ξεπεράσουμε την τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, Emer Cooke.
«Αποτελεί μια απόδειξη για τις προσπάθειες και τη δέσμευση όλων των εμπλεκομένων ότι έχουμε αυτήν τη δεύτερη θετική σύσταση για εμβόλιο λίγο προτού συμπληωρθεί ένας χρόνος από τότε που ο ΠΟΥ κήρυξε την πανδημία», συνέχισε.
«Θα παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για να διασφαλίσουμε τη συνεχή προστασία του κοινού της ΕΕ. Το έργο μας θα καθοδηγείται πάντα από τα επιστημονικά στοιχεία και τη δέσμευσή μας να διασφαλίσουμε την υγεία των πολιτών της ΕΕ», πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Ισραήλ έχουν ήδη εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου της Moderna.
Οι ΗΠΑ έδωσαν το πράσινο φως για χρήση έκτακτης ανάγκης σε άτομα άνω των 18 ετών στις 18 Δεκεμβρίου, ακολουθούμενες από τον Καναδά πέντε ημέρες αργότερα ενώ το Ισραήλ ενέκρινε το εμβόλιο την περασμένη Δευτέρα.

Η αντίδραση της Ursula von der Leyen

Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων χαιρέτισε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, κάνοντας λόγο για μια θετική εξέλιξη.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης