Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Trump «μπλοκάρει» 8 κινεζικές εφαρμογές πληρωμών - Κλιμακώνει την ένταση

ΗΠΑ: Ο Trump «μπλοκάρει» 8 κινεζικές εφαρμογές πληρωμών - Κλιμακώνει την ένταση
Στο διάταγμα του Trump υποστηρίζεται πως οι ΗΠΑ πρέπει να αναλάβουν «επιθετική δράση» κατά των developers κινεζικών εφαρμογών λογισμικού για να προστατεύσουν την εθνική ασφάλεια
Κλιμακώνει την ένταση με την Κίνα για ακόμη μία φορά, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δυο εβδομάδες πριν την αποχώρησή του από την εξουσία, απαγορεύοντας τις συναλλαγές με οκτώ κινεζικά apps.
Εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο απαγορεύει τις συναλλαγές με οκτώ κινεζικές εφαρμογές λογισμικού, περιλαμβανομένης της Alipay, εφαρμογής mobile πληρωμών της Ant Group, υπέγραψε ο Donald Trump, μια ανάσα πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο Joe Biden.
Ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε στους FT πως έχει στόχο να εμποδίσει την απειλή που συνιστούν για τους Αμερικάνους οι κινεζικές εφαρμογές λογισμικού, που έχουν μεγάλες βάσεις χρηστών και πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα.

Το διάταγμα

Στο διάταγμα του Trump υποστηρίζεται πως οι ΗΠΑ πρέπει να αναλάβουν «επιθετική δράση» κατά των developers κινεζικών εφαρμογών λογισμικού για να προστατεύσουν την εθνική ασφάλεια.
Δίνει εντολή στο υπουργείο Εμπορίου να προσδιορίσει ποιες συναλλαγές θα απαγορευτούν στο πλαίσιο του διατάγματος εντός 45 ημερών και βάζει στο στόχαστρο, μεταξύ άλλων, τα QQ Wallet και WeChat Pay της Tencent Holdings, το CamScanner, το SHAREit, το Tencent QQ, VMate που εκδίδει η θυγατρική της Alibaba Group UCWEB καθώς και το WPS Office της Beijing Kingsoft Office Software.
Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε με την σειρά της, πως το Πεκίνο θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει τα νόμιμα δικαιώματα των εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης