Τελευταία Νέα
Διεθνή

BofA: Η ομιλία του B. Bernanke θα κρίνει τις αγορές

BofA: Η ομιλία του B. Bernanke θα κρίνει τις αγορές
O Ben Bernanke πρέπει να αναλύσει τις προθέσεις της Fed για την οικονομία, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Bank of America,  Mickey Levy, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος περιμένει πολλά σήμερα από τον πρόεδρο της Fed, την ώρα που όλα τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία είναι απογοητευτικά.
Στις πρόσφατες ανακοινώσεις της η Fed ήταν πολύ ασαφής. Δεν εξήγησε τη μικρή έστω αλλαγή της πολιτικής της, ανέφερε ο Levy, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να αναφερθούν οι στόχοι της Κεντρικής Τράπεζας για το επόμενο διάστημα, καθώς και τα ενδεχόμενα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που οι στόχοι δεν επιτευχθούν.
Η Federal Reserve σήμερα διοργανώνει το ετήσιο συμπόσιο της στο Jackson Hole, όπου η καθιερωμένη ομιλία του επικεφαλής της έχει σημαντική βαρύτητα για την πορεία της οικονομίας. Σήμερα οι αγορές αναμένουν να λάβουν μία καθαρή εικόνα για το τί συμβαίνει στις ΗΠΑ. “Εάν η Fed θέσει στο επίκεντρο το στόχο του πληθωρισμού, τότε οι τελευταίες κινήσεις της θα ληφθούν θετικά από την αγορά”, δηλώνει ο Levy, θεωρώντας κρίσιμη την ομιλία για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τωης αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης