Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Ο Jack Ma της Alibaba έχει αποσυρθεί διότι ξεκουράζεται, δεν αγνοείται…

CNBC: Ο Jack Ma της Alibaba έχει αποσυρθεί διότι ξεκουράζεται, δεν αγνοείται…
Από τη στιγμή που ξεκίνησε η κόντρα του με τον κινέζο πρόεδρο, ο δισεκατομμυριούχος της Alibaba, Jack Maέχει εξαφανιστεί και από τη δημόσια θέα
Από τη στιγμή που ξεκίνησε η κόντρα του με τον κινέζο πρόεδρο, ο δισεκατομμυριούχος της Alibaba, Jack Ma είδε τον εαυτό του να πέφτει από την πρώτη στην τρίτη θέση των πλουσιότερων Κινέζων και έκτοτε όχι μόνο έφυγε από το δικό του τηλεοπτικό ριάλιτι, αλλά έχει εξαφανιστεί και από τη δημόσια θέα.
Κανείς δεν τον έχει δει εδώ και 2 μήνες.
Ο Jack Ma, που είναι αφεντικό της ασιατικής εκδοχής της Amazon, Alibaba, είχε ασκήσει δριμεία κριτική στους χειρισμούς του κινέζου ηγέτη τόσο για τις μεταρρυθμιστικές του προσπάθειες όσο και για κρατικά ελεγχόμενες τράπεζες.
Και ενώ λέγονταν πολλά για την τύχη του Jack Ma λόγω και της κόντρας του με τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping, ο David Faber του CNBC ανέφερε την Τρίτη 5 Ιανουαρίου ότι ο δισεκατομμυριούχος δεν αγνοείται.
Αντ 'αυτού, ο Ma βρίσκεται σε διακοπές και χαλαρώνει, ανέφερε ο Faber.

Πόλεμος Jack Ma - Xi Jinping

Ένας άτυπος πόλεμος κυβέρνησης και επιχειρηματία ξεκίνησε, που εξελίχθηκε τελικά σε πραγματική μάχη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η κυβέρνηση απαγόρευσε την αρχική δημόσια προσφορά των 37 δισ. δολαρίων για τον όμιλό του Ant Group, κάτω από τις ρητές εντολές του Xi Jinping.
Κατόπιν τον συμβούλευσαν να παραμείνει σε κινεζικό έδαφος, όσο άρχισε η έρευνα εναντίον του, αλλά και κατά των μονοπωλιακών πρακτικών του κολοσσού του, Alibaba, σύμφωνα με το Bloomberg.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση παρήγγειλε στην Ant Group να μειώσει τον κύκλο δραστηριοτήτων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης