Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αckman: Αποδόσεις ρεκόρ +70% για την Pershing Square το 2020

Αckman: Αποδόσεις ρεκόρ +70% για την Pershing Square το 2020
Το 2020 ήταν η χρονιά του baby Buffet
Σε επίπεδα ρεκόρ φτάνουν οι αποδόσεις των επενδύσεων του ιδρυτή και CEO της Pershing Square, Bill Ackman.
Από ό,τι φαίνεται, λοιπόν, το 2020 ήταν η χρονιά του baby Buffet, με αποδόσεις που φτάνουν έως και 70%, ξεπερνώντας το +16% του δείκτη αναφοράς S&P 500, αλλά και το προηγούμενο ρεκόρ του (58%) για το 2019.
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής ανέφερε ότι η καθαρή αξία του ενεργητικού ανά μετοχή αυξήθηκε από περίπου 27 δολ. στις αρχές Ιανουαρίου στα 45 δολ. στα τέλη Δεκεμβρίου.
Η υπεραπόδοση της Pershing αντανακλά εν μέρει την προσδοκία του Ackman για την καταστροφική επίπτωση της πανδημικής και τα βήματα που έκανε τον Μάρτιο.
Η εταιρεία «έσπασε» συμβάσεις swap για ομόλογα επενδυτικού βαθμού και υψηλής απόδοσης, τα οποία χρησίμευσαν ως ασφάλεια έναντι ενός κύματος εταιρικών αθετήσεων.
Ο baby Buffet ξόδεψε μόλις 27 εκατ. δολ. για ασφάλιστρα πριν πουλήσει τα παράγωγα ύψους 2,6 δισεκ. δολ.
Ο Ackman και η ομάδα του διέθεσαν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια ως αντιστάθμιση για τα Hilton, Lowe και άλλες μετοχές που υπάρχουν στο χαρτοφυλάκιο της Pershing, αξιοποιώντας τις τιμές ευκαιρίας.
Επίσης, ο Ackman αύξησε το μερίδιό του στην Berkshire Hathaway του Warren Buffett σε περίπου 1 δισεκ. δολ., για να τα πουλήσει τον Μάιο, όταν θρυλικός επενδυτής απέτυχε να χρησιμοποιήσει την αποθήκη μετρητών του ομίλου του κατά τη διάρκεια της ύφεσης.
«Η μεγαλύτερη αποτυχία μας ήταν η επένδυση στην Berkshire.
Δεν έχουμε χάσει στο παρελθόν περισσότερα χρήματα» δήλωσε ο Ackman σε πρόσφατη συνέντευξή του.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης