Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινστιτούτο Gamaleya (Ρωσία): Το εμβόλιο Sputnik V κατά του κορωνοϊού έχει ελεγχθεί υπεραρκετά

Ινστιτούτο Gamaleya (Ρωσία): Το εμβόλιο Sputnik V κατά του κορωνοϊού έχει ελεγχθεί υπεραρκετά
Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ρώσοι με το Sputnik V, ενώ δεν υπάρχουν νέες ανεπιθύμητες παρενέργειες
Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik V έχει δοκιμαστεί διεξοδικά, μέσω ενός μηχανισμού που αργότερα παραλήφθηκε από παραγωγούς ξένων εμβολίων, δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Gamaleya
Σημειώνεται ότι το Sputnik V ήταν το παγκοσμίως πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που καταχωρήθηκε για έκτακτη χρήση στις 11 Αυγούστου του 2020.
Οι κλινικές δοκιμές ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο με το επίπεδο αποτελεσματικότητας να φτάνει στο 91,4%.
«Το εμβόλιό μας έχει ελεγχθεί υπεραρκετά.
Λάβετε υπόψιν ότι τόσο η Moderna όσο και η AstraZeneca ακολούθησαν την πορεία μας» ανέφερε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ρώσοι με το Sputnik V, ενώ δεν υπάρχουν νέες ανεπιθύμητες παρενέργειες.
Στη Μόσχα υπάρχουν πάνω από 70 εμβολιαστικά κέντρα.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας του κορωνοϊού στη Ρωσία ανέρχονται σε περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια, ενώ οι νεκροί φτάνουν σχεδόν τους 59.000.

Διαβατήρια εμβολιασμού για τα ταξίδια

Την ίδια ώρα η ρωσική κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο ανάπτυξης και διανομής νέων εγγράφων για όσους έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, σε μια προσπάθεια μείωσης των κινδύνων που συνδέονται με τα διεθνή ταξίδια.
Σε μια σειρά οδηγιών προς αξιωματούχους, που δημοσιεύθηκαν στα τέλη του 2020, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Putin έδωσε εντολή να εξεταστεί η πιθανότητα «έκδοσης πιστοποιητικών σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 χρησιμοποιώντας ρωσικά εμβόλια, με σκοπό να επιτρέψουν στους πολίτες να ταξιδέψουν πέρα ​​από σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και εκείνων άλλων χωρών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης