Τελευταία Νέα
Διεθνή

EMA: Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 η απόφαση για την έγκριση του εμβολίου της Moderna

EMA: Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 η απόφαση για την έγκριση του εμβολίου της Moderna
Δεν ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις για το εμβόλιο της Moderna – H Κομισιόν έχει ήδη ασκήσει την option για την προμήθεια επιπλέον 80 εκατομμυρίων δόσεων
Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 θα συνεχιστεί η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΜΑ) για να αποφασίσει σχετικά με την έγκριση του εμβολίου της Moderna, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021.
Oι συζητήσεις στην αρμόδια επιτροπή του ΕΜΑ δεν ολοκληρώθηκαν σήμερα (4/1), και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η συνεδρίαση θα συνεχιστεί την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου.
Μέχρι τότε δεν θα υπάρξουν άλλες ανακοινώσεις, επισημαίνεται από τον οργανισμό.
Αρχικά, ο ΕΜΑ είχε ανακοινώσει πως θα συνεδρίαζε στις 12 Ιανουαρίου.
Με νέα του ανακοίνωση είχε σημειώσει πως η συνεδρίαση μεταφέρθηκε για τις 6 Ιανουαρίου, ωστόσο η επείγουσα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη, υποχρέωσε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου να «τρέξει» πιο γρήγορα τη διαδικασία, συνεδριάζοντας σήμερα (4/1).
Το εμβόλιο της Moderna έχει 94,1% αποτελεσματικότητα ως προς την πρόληψη της λοίμωξης covid-19, συμπεριλαμβανομένης και σοβαρής νόσου, με καλό προφίλ ασφαλείας.
Σημειώνεται πως στις 18 Δεκεμβρίου, η φαρμακοβιομηχανία Moderna ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άσκησε την option της για αγορά επιπλέον 80 εκατ. δόσεων του εμβολίου της κατά της covid-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης