Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Θέσεις στην ανάκαμψη του 2021 λαμβάνουν τα hedge funds

tags :
Reuters: Θέσεις στην ανάκαμψη του 2021 λαμβάνουν τα hedge funds
Διαθέτοντας περίπου 3 τρισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης εμφάνισαν ανθεκτικότητα το 2020
Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις των hedge funds για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας το 2021, σύμφωνα με το Reuters, παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού.
Τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου, τα οποία χρησιμοποιούν μόχλευση και χρησιμοποιούν πιο επιθετικές, συχνά πιο επικίνδυνες στρατηγικές από άλλους επενδυτές, πιστεύουν ότι πολλοί προηγούμενοι ανεπιθύμητοι τομείς, που κυμαίνονται από την ενέργεια έως τη λιανική, θα ανακάμψουν το 2021.
Διαθέτοντας περίπου 3 τρισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης εμφάνισαν ανθεκτικότητα το 2020, με πολλά να ξεπερνούν τις αποδόσεις της αγοράς, σύμφωνα με το Reuters.

Θετικές οι προσδοκίες για τις αγορές

«Πιστεύουμε ότι το 2021 θα είναι μια πραγματικά θετική χρονιά για τις αγορές», δήλωσε ο Jason Donville, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στο hedge fund Donville Kent Asset Management με έδρα το Τορόντο.
Ο ίδιος προβλέπει μια έκρηξη της αυξημένης ζήτησης για ταξίδια και αναψυχή που θα οδηγήσει σε μια περίοδο «σούπερ ανάπτυξης».
«Νομίζω ότι θα χρειαστεί λίγο διάστημα για την εξάπλωση των εμβολίων και στη συνέχεια περίπου από τον Μάρτιο, τον Απρίλιο, τον Μάιο, τα ποσοστά μόλυνσης θα αρχίσουν να μειώνονται".
«Αυτό που θα έλεγα για το 2021 είναι ότι θα είναι ένα έτος ανάκαμψης», δήλωσε ο Robert Sears, διευθύνων σύμβουλος της Capital Generation Partners με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος επενδύει σε hedge funds παγκοσμίως.
"Αυτή είναι η συναίνεση", πρόσθεσε.

Δεν θα λείψει η αστάθεια

«Νομίζω ότι οι μακροοικονομικές συνθήκες θα συνεχίσουν να είναι αρκετά ασταθείς», πρόσθεσε ο Sears, αναφερόμενος σε κεφάλαια που επενδύουν σύμφωνα με τις μακροοικονομικές τάσεις.
Πρόσθεσε ότι τα κεφάλαια που ειδικεύονται σε νομίσματα και εμπορεύματα πρέπει να έχουν καλή απόδοση.
Ο Jack McIntyre, διευθυντής χαρτοφυλακίου της Brandywine Global δήλωσε ότι θα υπάρξει «λιγότερη αβεβαιότητα και περισσότερη βεβαιότητα» το νέο έτος.
Τα χρηματοοικονομικά είναι ένας τομέας που έχει αμφισβητηθεί από τον κορωνοϊό και θα μπορούσε να υποστηριχθεί από μια ανάκαμψη, δήλωσε ο Philippe Ferreira της Lyxor Asset Management με έδρα το Παρίσι, προσθέτοντας ότι ο τομέας συνήθως έχει καλύτερη απόδοση στο αρχικό στάδιο της ανάκαμψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης