Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουτιά -13% για το Bitcoin και πάλι κάτω από τις 30.000 δολάρια, μετά τα ιστορικά υψηλά

tags :
Βουτιά -13% για το Bitcoin και πάλι κάτω από τις 30.000 δολάρια, μετά τα ιστορικά υψηλά
Το Bitcoin υποχωρεί κατά 13% στα 29.168 δολάρια
Ισχυρές απώλειες σημειώνει το Bitcoin σήμερα, 4 Ιανουαρίου 2021, με πολλούς επενδυτές της τελευταίας στιγμής να κατοχυρώνουν μέρος των κερδών τους.
Η τιμή του Bitcoin έφτασε να σημειώνει απώλειες έως και 17%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ενδοημερήσια υποχώρηση από τον Μάρτιο του 2020, εξαλείφοντας τα κέρδη που σημείωσε το Σαββατοκύριακο.
Μετά από ένα εντυπωσιακό 2020, το ψηφιακό νόμισμα είχε ξεκινήσει τη νέα χρονιά με ένα άλμα στα 34.000 δολάρια και στα υψηλά όλων των εποχών.
Bitcoin sank on Monday after hitting all-time highs over the weekend
Απουσία καταλύτη

Όπως πάντα στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, είναι δύσκολο να εντοπιστεί η αιτία για την τελευταία περίοδο μεταβλητότητας.
Ωστόσο, το Bitcoin σημείωσε άνοδο πάνω από 300% κατά το παρελθόν έτος, λόγω του κερδοσκοπικού πυρετού από τους ιδιώτες και τους θεσμικούς επενδυτές, με την πεποίθηση ότι τα κρυπτονομίσματα αναδύονται ως κύρια τάξη περιουσιακών στοιχείων και μπορούν να λειτουργήσουν ως αποθήκη αξίας.
Οι πιστοί στο Bitcoin έχουν επισημάνει τους περιορισμούς προσφοράς της αγοράς και την υποτιθέμενη ευρεία εκτύπωση χρημάτων από τις κεντρικές τράπεζες ως βασικούς μοχλούς της bullish στάσης.
Δεν είναι λίγοι όμως και οι αναλυτές που θεωρούν ότι τα κρυπτονομίσματα είναι μια φούσκα στην παραγωγή και ένα άλλο σημάδι ότι η τρελή ανάληψη κινδύνων έχει κυριεύσει τις παγκόσμιες αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης