Τελευταία Νέα
Διεθνή

AstraZeneca: Δέσμευση για 2 εκατ. εμβόλια την εβδομάδα, μετά τα προβλήματα στους εμβολιασμούς

AstraZeneca: Δέσμευση για 2 εκατ. εμβόλια την εβδομάδα, μετά τα προβλήματα στους εμβολιασμούς
Μία τέτοια κίνηση από την AstraZeneca θα διπλασίαζε την τρέχουσα παραγωγή
Η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca δεσμεύτηκε να αυξήσει την παραγωγή για τον Covid -19 σε 2 εκατομμύρια εμβόλια την εβδομάδα έως τα μέσα Ιανουαρίου 2021 ακόμη και όταν η διάθεση των κυβερνητικών παραγγελιών, υπολείπεται του αναμενομένου.    
«Το σχέδιο είναι  να αυξηθεί η παραγωγή αρκετά γρήγορα και έως την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου θα πρέπει να φτάσουμε τα δύο εκατομμύρια την εβδομάδα»,
ανέφερε στέλεχος της εταιρείας στους Times.

Διπλασιασμός της παραγωγής

Νοσοκομεία και κλινικές στις ΗΠΑ υιοθέτησαν μια «πιο μετρημένη» προσέγγιση από το αναμενόμενο καθώς άρχισαν να διανέμουν τα εμβόλια, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Μία τέτοια κίνηση από την AstraZeneca θα διπλασίαζε την τρέχουσα παραγωγή.
Ακόμα και καθώς επιταχύνεται η παραγωγή εμβολίων, κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο δυσκολεύονται να τηρήσουν τα υποσχεθέντα σχέδια διάθεσης.
Πολύ λιγότερα άτομα από το αναμενόμενο έκαναν το εμβόλιο μέχρι το τέλος του περασμένου έτους.

Η υπόσχεση της βρετανικής κυβέρνησης

Η ανωτέρω δέσμευση της AstraZeneca για 2 εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα θα ήταν ευπρόσδεκτη είδηση για το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έχει συμβόλαια για 100 εκατομμύρια δόσεις.
Περίπου 530.000 δόσεις AstraZeneca θα είναι διαθέσιμες τη Δευτέρα, (4/1) με επιπλέον 407.000 να αναμένεται να προστεθούν σύντομα, σύμφωνα με το Channel 4 News.
Νωρίτερα το 2020, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υποσχέθηκε 30 εκατομμύρια δόσεις έως τον Σεπτέμβριο.
Όπως και το φάρμακο της Pfizer, το AstraZeneca απαιτεί επίσης δύο λήψεις.
Αξιωματούχοι στο Ηνωμένο Βασίλειο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δήλωσαν ότι τα δύο εμβόλια είναι εναλλάξιμα αλλά επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας υποστηρίζουν, πως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι επικίνδυνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης