Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ για τη διαγραφή τριών εταιρειών μας από το ταμπλό του NYSE

Κίνα: Αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ για τη διαγραφή τριών εταιρειών μας από το ταμπλό του NYSE
Η Ουάσιγκτον ισχυρίζεται, πως οι εταιρείες αυτές έχουν στρατιωτικούς δεσμούς με το Πεκίνο
Με αντίποινα προειδοποιεί η Κίνα τις ΗΠΑ για τη διαγραφή τριών κινεζικών εταιρειών τηλεπικοινωνιών από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  (NYSE).
Η Ουάσιγκτον ισχυρίζεται, πως οι εταιρείες αυτές έχουν στρατιωτικούς δεσμούς με το Πεκίνο.
Το NYSE ανακοίνωσε, πως θα διαγράψει τις εταιρείες China Mobile, China Unicom και China Telecom μετά την κίνηση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να απαγορεύσει επενδύσεις τους στις ΗΠΑ με την αιτιολογία, πως συνεργάζονται με τον κινεζικό στρατό.
Η διαπραγμάτευση των μετοχών των τριών εταιρειών. στο ταμπλό του NYSE θα τερματιστεί μεταξύ της 7ης και της 11ης Ιανουαρίου.

Κατάχρηση εθνικής ασφάλειας

«Αυτό το είδος κατάχρησης της εθνικής ασφάλειας και της κρατικής εξουσίας για την καταστολή των κινεζικών επιχειρήσεων δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες της αγοράς και παραβιάζει τη λογική της αγοράς», ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.
«Δεν βλάπτει μόνο τα νόμιμα δικαιώματα των κινεζικών εταιρειών αλλά πλήττει τα συμφέροντα των επενδυτών και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε.
Ενώ το υπουργείο είπε ότι θα αναλάβει δράση για την προστασία των εταιρειών του, κάλεσε επίσης τις ΗΠΑ να συναντήσουν την Κίνα στα «μισά του δρόμου» και να επανακαθορίσουν τις διμερείς εμπορικές τους σχέσεις.

Στο κόκκινο οι διμερείς σχέσεις

Στις τελευταίες εβδομάδες προτού ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου 2021, η κυβέρνηση Trump έχει εντείνει τη σκληρή στάση της εναντίον της Κίνας.
Οι σχέσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου είναι τεταμένες για μία σειρά θεμάτων από τα ανθρώπινα δικαιώματα έως το εμπόριο, σημειώνει το Reuters.
Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πρόσθεσε δεκάδες κινεζικές εταιρείες σε μια μαύρη λίστα εμπορικών συναλλαγών τον Δεκέμβριο, κατηγορώντας το Πεκίνο ότι χρησιμοποιεί τις εταιρείες του για να εκμεταλλευτεί  τεχνολογίες για στρατιωτικούς σκοπούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης