Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Πλήθη πολιτών γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά στους δρόμους της Wuhan

Κίνα: Πλήθη πολιτών γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά στους δρόμους της Wuhan
Έντονη παρουσία της αστυνομίας και αυστηρός έλεγχος του πλήθους
Μεγάλα πλήθη πολιτών ξεχύθηκαν στους δρόμους της Ουχάν στην Κίνα, γιορτάζοντας την άφιξη του 2021, ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με την παράδοση, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το παλιό κτίριο του Τελωνείου Hankow, ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.
Όταν το παλιό ρολόι του κτηρίου έφτασε τα μεσάνυχτα, πολλοί άνθρωποι απελευθέρωσαν μπαλόνια στον αέρα, επευφημίες και φώναξαν «καλή χρονιά».
"Είμαι τόσο πολύ απίστευτα χαρούμενος", δήλωσε ο 20χρονος μαθητής και τουρίστας Yang Wenxuan.
"Είναι η πρώτη μου φορά στην Ουχάν.
Αλλά (η αντίστροφη μέτρηση) ήταν τόσο θεαματική.

Σε αστυνομικό κλοιό

Στο κέντρο της πόλης από όπου ξεκίνησαν όλα ένα χρόνο πριν, υπήρχε έντονη παρουσία της αστυνομίας και αυστηρός έλεγχος του πλήθους. Προσωπικό ασφαλείας φάνηκε να λέει σε μερικούς από τους λίγους ανθρώπους χωρίς μάσκες ότι πρέπει να το φορέσουν αν θέλουν να παραμείνουν στο σημείο.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν 12 μήνες μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ότι έλαβε για πρώτη φορά πληροφορίες για πνευμονία άγνωστης αιτίας στην Ουχάν, η οποία αργότερα έγινε γνωστή ως η πόλη με τα πρώτα κρούσματα  COVID-19 στον κόσμο.
Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ προγραμματίζεται να φτάσει στην Κίνα τον Ιανουάριο του 2021 για να διερευνήσει την προέλευση της πανδημίας.
Η Ουχάν είναι σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένη από τον κορωνοϊό εδώ και μήνες και τις τελευταίες ημέρες εμβολιάζει ορισμένες συγκεκριμένες ομάδες του τοπικού πληθυσμού.
Ωστόσο, μια πρόσφατη μικρή αύξηση των κρουσμάτων σε διάφορες πόλεις της Κίνας, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου, υπενθύμισε στους ανθρώπους της Ουχάν ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης