Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Ισόβια κάθειρξη σε 92 κατηγορουμένους για την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016

Τουρκία: Ισόβια κάθειρξη σε 92 κατηγορουμένους για την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016
Συνολικά τα τουρκικά δικαστήρια έχουν επιβάλει 2.500 καταδίκες σε ισόβια για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016
Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη 92 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων πλήθος πρώην υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, για το ρόλο που τους αποδόθηκε στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, όπως μετέδωσε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020.
Ποινές ισοβίων χωρίς αναστολή επιβλήθηκαν σε 12 κατηγορουμένους, ανάμεσα στους οποίους πρώην επικεφαλής διευθύνσεων του στρατού ξηράς, μετέδωσε το Anadolu.
Τον περασμένο μήνα δικαστήριο είχε επιβάλει χωριστές ποινές φυλάκισης σε επικεφαλής της απόπειρας πραξικοπήματος, για την οποία η Άγκυρα κατηγορεί τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Fethullah Gülen, ο οποίος διαμένει στις ΗΠΑ.
Ο ίδιος έχει αρνηθεί πως είχε οποιονδήποτε ρόλο.

Το κίνημα του Gülen

Περίπου 292.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί για φερόμενες σχέσεις τους με το κίνημα του Gülen και 100.000 εξ αυτών παραμένουν προφυλακισμένοι και αναμένεται να προσαχθούν σε δίκες, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu, σύμφωνα με το Anadolu.
Περίπου 150.000 δημόσιοι λειτουργοί έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.
Δικαστήρια έχουν επιβάλει 2.500 καταδίκες σε ισόβια και το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως 20.833 άτομα έχουν αποταχθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης