Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cambridge University: H εξόρυξη των Bitcoins θα μπορούσε να ηλεκτροδοτήσει 200 εκατ. νοικοκυριά

Cambridge University: H εξόρυξη των Bitcoins θα μπορούσε να ηλεκτροδοτήσει 200 εκατ. νοικοκυριά
Τα δύο τρίτα της παραγωγής bitcoins πραγματοποιείται εκτός Κίνας
Καθώς το Bitcoin βαδίζει προς νέα υψηλά, η σπατάλη ενέργειας για την εξόρυξή του καταρρίπτει κάθε ρεκόρ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μελέτη του Πανεπιστημίου Cambridge, οι πόροι που δαπανώνται για τα κόστη επεξεργασίας του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος θα μπορούσαν να ηλεκτροδοτήσουν 200 εκατ. νοικοκυριά.
Φυσικά, το ποσό της ενέργειας που καταναλίσκεται για να ασφαλιστεί και να λειτουργήσει ένα δίκτυο πληρωμής όπως αυτό του Bitcoin δεν μπορεί να είναι απολύτως γνωστό.
Ωστόσο, με την παρακολούθηση της δραστηριότητα όσων επιδίδονται στο προσφιλές «αγώνισμα» της εξόρυξης μπορεί να εξαχθούν ορισμένα κρίσιμα συμπεράσματα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αναφέρουν οι μελετητές του Cambridge, η κατανάλωση ενέργειας για την εξόρυξη Bitcoins είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την κατανάλωση του Πακιστάν το 2016, ενώ δεν υπολείπεται των ενεργειακών αναγκών της Ολλανδίας.
Με άλλα λόγια, η ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται με την εξόρυξη bitcoin θα μπορούσε να τροφοδοτήσει όλους τους βραστήρες τσαγιού στη Βρετανία για 21 χρόνια.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως το 30% της παραγωγής bitcoin πραγματοποιείται εντός Κίνας.
Περισσότερο από το ήμισυ της ενεργειακής παραγωγής της Κίνας προέρχεται από άνθρακα, επομένως η παραγωγή bitcoin είναι πιθανό να είναι ιδιαίτερα βρώμικη.
Οι ΗΠΑ βρίσκονται στη δεύτερη θέση όσον αφορά την παραγωγή bitcoin (7% της συνολικής παραγωγής) - ελαφρώς μπροστά από τη Ρωσία και το Καζακστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης