Διεθνή

Fiat Chrysler: Επένδυση 2 δισ. ευρώ στην Πολωνία για την παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Fiat Chrysler: Επένδυση 2 δισ. ευρώ στην Πολωνία για την παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων
Μετά το μέσο του 2022 η παραγωγη των ηλεκτροκίνητων μοντέλων των Jeep, Fiat και Alfa Romeo στο πολωνικό εργοστάσιο
Eντός του δευτέρου εξαμήνου του 2022 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή των πρώτων υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων της Fiat Chrysler στην Ευρώπη, και ειδικότερα στην Πολωνία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020.
Υπό αυτό το πλαίσιο, η αμερικανο-ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να επεκτείνει και να εκσυγχρονίσει το πολωνικό εργοστάσιο, με στόχο την κατασκευή ηλεκτροκίνητων μοντέλων Jeep, Fiat και Alfa Romeo.
Η συνολική επένδυση της Fiat Chrysler εκτιμάται σε περίπου 2 δισ. ευρώ, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Πολωνίας, Jarosław Gowin.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το πολωνικό εργοστάσιο κατασκευάζει μόνο οχήματα Fiat 500 και Lancia Ypsilon, απασχολώντας περίπου 2.500 εργαζόμενους.
H Fiat Chrysler, γνωστή και ως FCA, αποτελεί την 8η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία και προέρχεται από τη συγχώνευση της ιταλικής Fiat και της αμερικανικής Chrysler.
Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο Άμστερνταμ, ενώ το οικονομικό κέντρο στο Λονδίνο.

Τα μοντέλα 

Είναι εγγεγραμμένη τόσο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όσο και στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.
Στο χαρτοφυλάκιο της FCA βρίσκονται τα μοντέλα των εταιρειών Fiat, Chrysler, Abarth, Alfa Romeo, Dodge, Jeep, Lancia, Maserati, Ram Trucks, καθώς και Ferrari, η οποία διασπάστηκε από τον Όμιλο το 2016.
Το 2019, η FCA ανακοίνωσε τη συγχώνευση με την Groupe PSE, η οποία διαθέτει τα μοντέλα Peugeot και Citroen.
Το deal, αξίας 50 δισ. δολαρίων, αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία της Stellantis, η οποία θα αποτελεί την 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης