Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ant Group: Εταιρεία χαρτοφυλακίου για τις χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες με κανόνες τράπεζας

Ant Group: Εταιρεία χαρτοφυλακίου για τις χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες με κανόνες τράπεζας
Η κεντρική τράπεζα ζήτησε από την Ant να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητες δανεισμού και άλλες χρηματοπιστωτικές λειτουργίες
Η Ant Group του Jack Ma σχεδιάζει να ενσωματώσει τις χρηματοπιστωτικές δραστηριότητές της σε μία εταιρεία χαρτοφυλακίου που θα μπορεί να λειτουργεί βάσει των ρυθμιστικών κανόνων που ισχύουν για τις τράπεζες, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, επικαλούμενο πηγές εντός της εταιρείας.
Ο κινεζικός κολοσσός ψηφιακών πληρωμών σχεδιάζει να μετακινήσει κάθε μονάδα για την οποία απαιτείται χρηματοπιστωτική άδεια στην εταιρεία χαρτοφυλακίου, και αναμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.
Στις αρχές Νοεμβρίου, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές ανέστειλαν τη διπλή δημόσια εγγραφή της Ant στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σανγκάης, μόλις μερικές μέρες πριν από το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο, που σύμφωνα με τους αναλυτές θα ήταν το μεγαλύτερο του κόσμου.
Την Κυριακή (27/12), η κεντρική τράπεζα της Κίνας ζήτησε από την Ant να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητες δανεισμού και άλλες χρηματοπιστωτικές λειτουργίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης