Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία - Κορωνοϊός: Ξεκίνησε τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο Pfizer/BionTech, συνεχίζει με το Sputnik-V

Ουγγαρία - Κορωνοϊός: Ξεκίνησε τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο Pfizer/BionTech, συνεχίζει με το Sputnik-V
Η Ουγγαρία παρέλαβε 6.000 του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V
Η Ουγγαρία παρέλαβε 6.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, αν και δεν κατέστη σαφές πότε ή αν θα γίνει χορήγηση του εμβολίου Sputnik V στη χώρα.
Ο Szijjarto δήλωσε ότι Ούγγροι εμπειρογνώμονες υγείας θα συνεχίσουν την εκτίμησή τους για τη χρήση του εν λόγω εμβολίου στη χώρα.
«Το φορτίο θα μεταφερθεί στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Υγείας, όπου Ούγγροι εμπειρογνώμονες θα έχουν ξανά τη δυνατότητα να αποφασίσουν για τον τρόπο χρήσης του εμβολίου», γνωστοποίησε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών.
Με βάση τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V πρέπει να λάβει την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) προτού διατεθεί στην αγορά σε οποιοδήποτε κράτος-μέλος του ευρωπαϊκού μπλοκ, έχει διευκρινίσει ο EMA.
Τα σχέδια της Ουγγαρίας για διεξαγωγή δοκιμών και πιθανής παρασκευής του ρωσικού εμβολίου, ένα πρωτοφανές βήμα για ένα κράτος-μέλος της ΕΕ, ενισχύουν τις υφιστάμενες τριβές Βουδαπέστης-Βρυξελλών.

Από τον Νοέμβριο έχουν συμφωνήσει Ρωσία και Ουγγαρία

Ρωσία και Ουγγαρία συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να επιτρέψουν σε Ούγγρους γιατρούς και ιατρικούς εμπειρογνώμονες να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παρασκευής και τις εργαστηριακές δοκιμές του Sputnik V.
Η Ουγγαρία άρχισε να εμβολιάζει τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech το Σάββατο, μια μέρα νωρίτερα από τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Peter Szijjarto συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για την άφιξη βιώσιμων εμβολίων στην Ουγγαρία το συντομότερο δυνατό, είτε από δυτικούς είτε από ανατολικούς προμηθευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης