Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci - κορωνοϊός: Η κατάσταση στις ΗΠΑ θα επιδεινωθεί αμέσως μετά τις γιορτές

Fauci -  κορωνοϊός: Η κατάσταση στις ΗΠΑ θα επιδεινωθεί αμέσως μετά τις γιορτές
Οι μετακινήσεις και τα ταξίδια για διακοπές, ευνοούν τη διάδοση του Covid -19 επισημαίνει ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος
Ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος Anthony Fauci προειδοποίησε την Κυριακή (27/12/2020) ότι πρόκειται να επιδεινωθεί η κατάσταση με την πανδημία, οδηγώντας τη χώρα σε «κρίσιμο σημείο».
Όπως επανειλημμένως έχει επισημάνει ο Fauci, οι μετακινήσεις και τα ταξίδια για διακοπές, ευνοούν τη διάδοση του Covid -19. 
«Συμμερίζομαι την ανησυχία του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden ότι καθώς εισερχόμαστε στις επόμενες εβδομάδες η κατάσταση, μπορεί να επιδεινωθεί», δήλωσε στο CNN ο ειδικός επί των μολυσματικών ασθενειών.
Ο Biden προειδοποίησε την Τετάρτη (23/12) ότι οι πιο σκοτεινές μέρες των ΗΠΑ «είναι μπροστά μας - όχι πίσω μας».
Ο Fauci, ο οποίος προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν, αποκάλυψε πως ένιωθε καλά μετά το εμβόλιο και δεν είχε κάποια παρενέργεια.
 
Αυξημένα τα ταξίδια στις γιορτές

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρχίατρος των ΗΠΑ Jerome Adams δήλωσε πως «ανησυχεί πολύ» για την έξοδο μετά τις διακοπές.
Τα ταξίδια για τις διακοπές στις ΗΠΑ μειώθηκαν φέτος σημαντικά  κατά την εορταστική περίοδο σε σύγκριση με άλλες χρονιές, αλλά παρέμειναν σχετικά αυξημένα.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών, μέσω αεροδρομίων διακινήθηκαν περισσότεροι από 6.000.000 επιβάτες τις ημέρες των γιορτών.
Μετά τις γιορτές των Ευχαριστιών του Νοεμβρίου, τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απότομα τον Δεκέμβριο, με περισσότερες από 200.000 νέες περιπτώσεις και μερικές φορές περισσότερους από 3.000 θανάτους καθημερινά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης