Τελευταία Νέα
Διεθνή

NYT: Αμερικανός γιατρός υπέστη αλλεργικό σοκ μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Moderna

NYT: Αμερικανός γιατρός υπέστη αλλεργικό σοκ μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Moderna
Είναι η πρώτη σοβαρή αντίδραση που συνδέεται δημοσίως με το εμβόλιο της Moderna,
Ένας γιατρός στη Βοστώνη με αλλεργία στα θαλασσινά ανέπτυξε μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση μετά τη λήψη του εμβολίου της Moderna κατά του Covid -19, όπως ανέφεραν οι New York Times.
Ο  Hossein Sadrzadeh, γηριατρικός ογκολογικός συνεργάτης στο Ιατρικό Κέντρο της Βοστώνης, δήλωσε ότι είχε σοβαρή αντίδραση σχεδόν αμέσως μετά τον εμβολιασμό του, αισθάνθηκε ζάλη και ταχυπαλμία, όπως ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα.
Είναι η πρώτη σοβαρή αντίδραση που συνδέεται δημοσίως με το εμβόλιο της Moderna, που βρίσκεται στην εναρκτήρια εβδομάδα της διάθεσής του σε εθνικό επίπεδο.

Αλλεργικό σοκ

Ο David Kibbe, εκπρόσωπος του Ιατρικού Κέντρου της Βοστώνης, δήλωσε ότι ο Sadrzadeh «ένιωσε ότι αναπτύσσει αλλεργική αντίδραση» και μόνος του έκανε μια ένεση επινεφρίνης.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ιατρικού Κέντρου της Βοστόνης, o γιατρός στη συνέχεια εισήχθη για νοσηλεία, ενώ αργότερα έλαβε εξιτήριο και πλέον είναι καλά στην υγεία του.
Ένας αξιωματούχος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων έκανε γνωστό, πως βρίσκονται υπό έρευνα πέντε αλλεργικές αντιδράσεις, που εμφανίστηκαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer και BioNTech στις ΗΠΑ.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης