Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία - κορωνοϊός: Μειωμένος ο αριθμός νέων θανάτων και κρουσμάτων – Εντοπίστηκαν μεταλλάξεις

Ιταλία - κορωνοϊός: Μειωμένος ο αριθμός νέων θανάτων και κρουσμάτων – Εντοπίστηκαν μεταλλάξεις
Νέα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού εντοπίστηκαν στην Νάπολη, το Βένετο και την περιοχή του Μπάρι
Μειωμένος είναι στην Ιταλία ο αριθμός των νέων θανάτων και των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.
Τις τελευταίες 24 ώρες κατέληξαν 261 άνθρωποι έναντι 459 το προηγούμενο 24ωρο και καταγράφηκαν 10.407 κρούσματα έναντι 19.037 προχθές.
Ακόμη, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 81.285 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων το 12,8% ήταν θετικό, αν και σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, τα τεστ μειώθηκαν σχεδόν κατά 50%.
Στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι 2 λιγότεροι οι ασθενείς με Covid-19, τις τελευταίες 24 ώρες και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 98 λιγότεροι.

Περί μεταλλάξεων

Στο μεταξύ, η μετάλλαξη του κορωνοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, εντοπίσθηκε το Σάββατο 26/12  και σε έξι επιβάτες που είχαν επιστρέψει στη Νάπολη, πριν από τη διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων με το Λονδίνο και τις υπόλοιπες βρετανικές πόλεις.
Επίσης, ακόμα τρία κρούσματα καταγράφηκαν στη βόρεια περιφέρεια του Βένετο, και δυο στη νότια ευρύτερη περιοχή του Μπάρι.

Κλειστά τα χιονοδρομικά

Αναφορικά με τα χιονοδρομικά κέντρα της Ιταλίας, η επιτροπή ειδημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση αποφάνθηκε το Σάββατο 26/12 ότι το σχέδιο με τα μέτρα πρόληψης που έχουν παρουσιάσει οι 20 ιταλικές περιφέρειες, είναι ανεπαρκές σε ότι αφορά την προστασία της υγείας των πολιτών.
Αυτό σημαίνει ότι οι πίστες του σκι, οι οποίες είναι ήδη κλειστές, μπορεί να μην ξαναλειτουργήσουν στις 7 Ιανουαρίου, όπως είχε οριστεί πριν από τις γιορτές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης