Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία - Κορωνοϊός: Θερίζει η μετάλλαξη, οι 744 θάνατοι είναι ο υψηλότερος απολογισμός 24ώρου από τον Απρίλιο

Βρετανία - Κορωνοϊός: Θερίζει η μετάλλαξη, οι 744 θάνατοι είναι ο υψηλότερος απολογισμός 24ώρου από τον Απρίλιο
Σαρώνει στην Βρετανία η μετάλλαξη του κορωνοϊού, καταρρίπτοντας ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων 8μήνου
Εν μέσω των αυστηρότερων μέτρων που είναι ήδη σε ισχύ και υπό την πολιορκία του νέου μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, η Βρετανία καταγράφει υψηλό αριθμό κρουσμάτων, με 40.000 νέες λοιμώξεις και κυρίως ρεκόρ θανάτων από τον Απρίλιο, με 744 νέους στο 24ωρο.
Η νέα μεταλλαγμένη παραλλαγή του κορωνοϊού είναι έως και 70% πιο μεταδοτική από την αρχική, προκαλεί αύξηση του αριθμού των μολύνσεων και των εισαγωγών στο νοσοκομείο.
«Σε αυτό το πλαίσιο αυξανόμενων λοιμώξεων, αυξανόμενων νοσηλειών και αυξανόμενου αριθμού ανθρώπων που πεθαίνουν από κορωνοϊό, είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να δράσουμε», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Matt Hancock σε σημερινή, 24 Δεκεμβρίου ενημέρωση των ΜΜΕ.
«Απλά δεν μπορούμε να έχουμε το είδος των Χριστουγέννων που λαχταρούμε όλοι» συμπλήρωσε.

Από τις 26 Δεκεμβρίου 24 εκατομμύρια Άγγλοι υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα

Από τις 26 Δεκεμβρίου κι άλλες περιοχές της Αγγλίας, μετά το Λονδίνο και το μεγαλύτερο μέρος της νοτιοανατολικής χώρας, θα βρεθούν στην κατηγορία 4, στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.
Ύστερα από συνεδρίαση της κυβέρνησης του Boris Johnson αποφασίστηκε να περάσουν στην υψηλότερη κατηγορία 4 περιοχές (όπως τα Oxfordshire, Hampshire, West Sussex, Brighton, Suffolk, Norfolk, Cambridgeshire, Essex, Surrey) στις οποίες διαμένουν περισσότεροι από 6 εκατομμύρια κάτοικοι.
Συνολικά δηλαδή 24 εκατομμύρια Άγγλοι θα τελούν υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα, βάσει των οποίων καλούνται να παραμένουν στα σπίτια τους, εκτός περιορισμένων εξαιρέσεων.
Έτσι, κλειστά θα παραμείνουν καταστήματα, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής και κέντρα προσωπικής φροντίδας, ενώ απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τις περιοχές που κατατάσσονται στο Επίπεδο 4 και οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν πρέπει να περνούν την νύκτα εκτός του σπιτιού τους, ενώ επιτρέπονται οι συναντήσεις ενός μόνο ατόμου διαφορετικού νοικοκυριού σε εξωτερικούς χώρους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης