Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιταλία «ψαλιδίζει» τη συμμετοχή της κινεζικής Huawei στο δίκτυο 5G

tags :
Η Ιταλία «ψαλιδίζει» τη συμμετοχή της κινεζικής Huawei στο δίκτυο 5G
H Telecom Italia (ΤΙΜ) έκανε γνωστό ότι θα διατηρήσει τη φινλανδική Nokia ως προμηθευτή της για το δίκτυό της 5G και παράλληλα θα πραγματοποιήσει λιγότερες από τις προγραμματισμένες αγορές εξοπλισμού από τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό
Νέο πλήγμα επί ευρωπαϊκού εδάφους δέχθηκε η Huawei, καθώς η μία μετά την άλλη οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες ακολουθώντας την προτροπή των ΗΠΑ αποκλείουν τη συνεργασία τους με την κινεζική εταιρεία είτε περιορίζουν τη συμμετοχή της στα δίκτυα νέας γενιάς που δημιουργούν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου.
Η Telecom Italia (ΤΙΜ) ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τη φινλανδική Nokia ως προμηθευτή της για το δίκτυό της 5G και, παράλληλα, θα πραγματοποιήσει λιγότερες από τις προγραμματισμένες αγορές εξοπλισμού από τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό.
Επί της ουσίας, η ιταλική εταιρεία περιορίζει τη συμμετοχή της Huawei στο δίκτυo νέας γενιάς, σύμφωνα με πηγές με γνώση επί του θέματος, τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Οι διαγωνισμοί

Η Ιταλία ήταν από τις ευρωπαϊκές χώρες η οποία είχε αντιταχθεί έως τώρα στις εκκλήσεις των ΗΠΑ, να αποκλεισθεί η Huawei από τα δίκτυα τηλεφωνίας, με τον ισχυρισμό ότι χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό της για να διεξάγει κατασκοπεία υπέρ του Πεκίνου.
Η ΤΙΜ στην αρχή του τρέχοντος έτους, ανακοίνωσε ότι θα αναθέσει το δίκτυο radio access network (RAN, μέρος του δικτύου 5G), σε δύο προμηθευτές στη σουηδική Ericsson και στη Huawei.
Οι υποδομές RAN περιλαμβάνουν τις κεραίες και τους σταθμούς βάσης που συνδέουν τα smartphones στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και αποτελούν το πλέον κοστοβόρο μέρος όσον αφορά την εγκατάσταση ενός καινούργιου δικτύου.

Nokia και Ericsson

Ενώ η Nokia είχε επιλεχθεί αρχικά ως προμηθευτής για τα δίκτυα RAN, στη συνέχεια οι αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητά της να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της εγκατάστασης των δικτύων της ΤΙΜ, την είχαν αφήσει στο περιθώριο.
Σύμφωνα με τη μία πηγή, η TIM αποφάσισε εντέλει ότι η Ericsson θα παράσχει το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού, ενώ Nokia και Huawei θα έχουν συμμετοχή με ένα ποσοστό περί του 20% με 25%, ενώ άλλη πηγή ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις αναφορικά με το ποσοστό των δύο εταιρειών συνεχίζονται, ωστόσο οι αρχικές σκέψεις για μη συμμετοχή της Nokia, έχουν αποκλεισθεί.
Όπως αναφέρει το Reuters, ήδη από τον Ιούλιο η ΤΙΜ είχε ανοίξει τα χαρτιά της, καθώς σε πρόσκληση για την υπογραφή σύμβασης η οποία αφορούσε εξοπλισμό για το δίκτυο 5G, δεν είχε συμπεριλάβει την Huawei.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης