Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος για τη στερλίνα λόγω συμφωνίας για το Brexit - Στο 1,3529 δολ.

Άνοδος για τη στερλίνα λόγω συμφωνίας για το Brexit - Στο 1,3529 δολ.
Ανοδικά κινείται σήμερα Tετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 η στερλίνα
Ανοδικά κινείται σήμερα Tετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 η στερλίνα, λόγω της διαφαινόμενης ευτυχούς κατάληξης που φαίνονται πως θα έχουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Σημειώνεται ότι η ισοτιμία στερλίνας/δολαρίου βρίσκεται στο 1,3529 (+1,26% για το βρετανικό νόμισμα).
Τόσο οι Βρετανοί όσο και οι πρώην εταίροι τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθούν να διαπραγματεύονται για το ζήτημα της αλιείας.
Ωστόσο, και οι δύο πλευρές επιμένουν να λένε πως τα σημαντικότερα ζητήματα έχουν πλέον επιλυθεί.
Σε αυτό το πλαίσιο, η στερλίνα πραγματοποιεί ράλι, παρότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι ελπίδες για ένα μαλακό Brexit αχνοφαίνονται στον ορίζοντα.
Από την άλλη, λίγες μέρες απομένουν πριν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την τελωνειακή ένωση και την ενιαία αγορά της ΕΕ (η χώρα αποχώρησε επισήμως από την ΕΕ πριν από ένα χρόνο και οι δύο πλευρές λειτουργούν σύμφωνα με τους όρους μιας συνθήκης απόσυρσης που εγκρίθηκε και από τις δύο πλευρές πέρυσι).
Βέβαια, ο φόβος για ένα υπερ-μολυσματικό στέλεχος του SARS-CoV-2 ώθησαν περισσότερες από 30 χώρες (συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων γειτόνων της Βρετανίας στη Γηραιά Ήπειρο) να παγώσουν τους ταξιδιωτικούς και εμπορικούς δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο, δίνοντας στον πρωθυπουργό Boris Johnson μια πρώτη ιδέα για το τι μπορεί να περιμένει για τον λαό του.
Image
Την Τετάρτη το πρωί 23 Δεκεμβρίου, ο Michel Barnier, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, δήλωσε σε συνάντηση πρεσβευτών από τα κράτη μέλη της ΕΕ-27 ότι έχει σημειωθεί πρόοδος και ότι θα μπορούσε να υπογραφεί συμφωνία πριν από τα Χριστούγεννα.
Το Bloomberg ανέφερε ότι εάν σημειωθεί περαιτέρω «πρόοδος», η στερλίνα θα πρέπει να επανεξετάσει το υψηλό του Δεκεμβρίου (μία στερλίνα ανά 1,3624 δολ.), ενώ η ισοτιμία ευρώ στερλίνας θα μπορούσε να φτάσει τις 0,8929 στερλίνες ανά ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης