Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Δύσκολοι οι επόμενοι 6 μήνες - Προς τα τέλη του 2021 η επίτευξη ανοσίας σε κάποιες χώρες

ΠΟΥ: Δύσκολοι οι επόμενοι 6 μήνες -  Προς τα τέλη του 2021 η επίτευξη ανοσίας σε κάποιες χώρες
Κρίσιμο το επόμενο εξάμηνο σύμφωνα με τον ΠΟΥ
O πλανήτης θα πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση τους επόμενους έξι μήνες, καθώς θα χρειαστεί χρόνος για να εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, δήλωσε η επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο CNBC.
«Θα πλησιάσουμε στην αρχή του τέλους, μπορούμε να δούμε το φως στο τέλος του τούνελ», δήλωσε η Δρ Soumya Swaminathan την Τετάρτη. «Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένα στάδιο που πρέπει να περάσουμε και οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι», προειδοποίησε.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 εξακολουθούν να αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό, έχοντας ξεπεράσει τα 78 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία του Johns Hopkins.
Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech έχει εγκριθεί για επείγουσα χρήση σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, καθώς και στην ΕΕ, ενώ οι ΗΠΑ έχουν επίσης εγκρίνει το εμβόλιο της Moderna.

Δύσκολο εξάμηνο

Η Swaminathan δήλωσε ότι τα εμβόλια θα προστατεύσουν αρχικά μια πολύ μικρή ομάδα ατόμων που είναι πιο ευάλωτα και κινδυνεύουν περισσότερο, και θα περάσουν μήνες πριν να καλυφθεί ο υπόλοιπος πληθυσμός.
«Θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2021, έως ότου αρχίσουμε να βλέπουμε κάποιο επίπεδο ανοσίας του πληθυσμού να εμφανίζεται σε κάποιες χώρες», δήλωσε την Τετάρτη στο  CNBC.
«Πρέπει να βρισκόμαστε σε επιφυλακή, πρέπει να κάνουμε όλα τα πράγματα που γνωρίζουμε ότι μειώνουν τη μετάδοση και τις πιθανότητες να αρρωστήσουν οι άνθρωποι από αυτό», είπε.
Αυτό περιλαμβάνει μέτρα δημόσιας υγείας και μεμονωμένες αλλαγές συμπεριφοράς.
«Ενώ μπορούμε να προσβλέπουμε - σίγουρα μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους - σε μια πολύ καλύτερη εικόνα, οι επόμενοι μήνες, νομίζω, θα είναι σκληροί», πρόσθεσε.

Τι συμβαίνει με τη μετάλλαξη του ιού

Όσον αφορά τη μετάλλαξη του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, τόνισε ότι είναι ασυνήθιστη, επειδή καταγράφεται μεγάλος αριθμός μεταλλάξεων και έχει χωριστεί από το μέσο στέλεχος.
Το μεταλλαγμένο στέλεχος φαίνεται να μεταδίδεται πιο αποτελεσματικά και στα παιδιά.
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι δεν δείχνει να οδηγέι σε επιδείνωση της κλινικής εικόνας των ασθενών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης