Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αντίμετρα για τις κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της υπόθεσης με τη δηλητηρίαση Navalny

Ρωσία: Αντίμετρα για τις κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της υπόθεσης με τη δηλητηρίαση Navalny
Η ρωσική διπλωματία δήλωσε πως "διεύρυνε τον κατάλογο εκπροσώπων χωρών μελών της ΕΕ στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην επικράτεια της Ομοσπονδίας της Ρωσίας"
Κυρώσεις σε βάρος Ευρωπαίων αξιωματούχων ανακοίνωσε η Ρωσία σε αντίποινα για τα μέτρα που έλαβε τον Οκτώβριο 2020 η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη φερόμενη δηλητηρίαση του κυριότερου αντιπολιτευόμενου της χώρας, Navalny.
Η ρωσική ανακοίνωση γίνεται την επομένη (23/12) της δημοσιοποίησης τηλεφωνικής συνομιλίας στην οποία ο Navalny λέει ότι παγίδευσε έναν πράκτορα των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών (FSB) προκειμένου να τον κάνει να παραδεχθεί τη δηλητηρίαση.
Η ρωσική διπλωματία δήλωσε πως "διεύρυνε τον κατάλογο εκπροσώπων χωρών μελών της ΕΕ στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην επικράτεια της Ομοσπονδίας της Ρωσίας".
Δεν δημοσιοποίησε τα ονόματα των αξιωματούχων αυτών.
Το υπουργείο Εξωτερικών εξήγησε πως κρίνει ότι είναι «απαράδεκτες» οι ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος έξι Ρώσων, εκ των οποίων ο επικεφαλής της FSB, «με το πρόσχημα της υποτιθέμενης συμμετοχής τους στο περιστατικό όπου ενεπλάκη ο πολίτης Navalny».
Τα ρωσικά αντίμετρα ανακοινώθηκαν στους εκπροσώπους των πρεσβειών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Σουηδίας που κλήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών για την υπόθεση αυτή.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης