Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Trump απένειμε πλήρη χάρη στον ελληνοαμερικανό Τζορτζ Παπαδόπουλο και άλλα 14 πρόσωπα

tags :
ΗΠΑ: Ο Trump απένειμε πλήρη χάρη στον ελληνοαμερικανό Τζορτζ Παπαδόπουλο και άλλα 14 πρόσωπα
Συνολικά, ο Trump απένειμε χάρη σε 15 πρόσωπα, ανάμεσά τους δύο πρώην Ρεπουμπλικάνους βουλευτές, και μετέτρεψε εξ ολοκλήρου ή εν μέρει τις ποινές πέντε
Ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump απένειμε χθες Τρίτη (22/12) πλήρη χάρη στον 33χρονο Τζορτζ Παπαδόπουλο, πρώην σύμβουλο της προεκλογικής εκστρατείας του που είχε ομολογήσει την ενοχή του στην κατηγορία πως είπε ψέματα σε πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) στο πλαίσιο της έρευνας του ομοσπονδιακού ειδικού εισαγγελέα Mahler για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.
Γιώργος Παπαδόπουλος

Ο Trump απένειμε επίσης χάρη στον Alex van der Zwaan, 36 ετών, ολλανδό θετό γιο ρώσου δισεκατομμυριούχου, που είχε καταδικαστεί να εκτίσει 30 ημέρες φυλάκιση και να καταβάλει πρόστιμο 20.000 δολαρίων διότι είπε ψέματα σε μέλη της ομάδας του ειδικού εισαγγελέαMahler.

Alex van der Zwaan.

Συνολικά, ο Trump απένειμε χάρη σε 15 πρόσωπα, ανάμεσά τους δύο πρώην Ρεπουμπλικάνους βουλευτές, και μετέτρεψε εξ ολοκλήρου ή εν μέρει τις ποινές πέντε.
Ο Trump απέρριπτε εξαρχής την έρευνα του Mahler για τη Ρωσία, που χαρακτήριζε κυνήγι μαγισσών.
Η απονομή χάρης στα πρόσωπα αυτά καταγράφηκε ενώ δεν απομένει πλέον παρά χονδρικά ένας μήνας προτού ορκιστεί και αναλάβει την εξουσία ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden, τη νίκη του οποίου στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ο Trump συνεχίζει ως εδώ να αρνείται να αναγνωρίσει.
Τον περασμένο μήνα, ο Trump απένειμε χάρη στον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου στρατηγό ε.α. που είχε ομολογήσει την ενοχή του σε δύο κατηγορίες πως είπε ψέματα σε πράκτορες του FBI.
Η χάρη στον Φλιν επικρίθηκε έντονα από τους Δημοκρατικούς.
Former US congressman Chris Collins.
Ο 70χρονος Chris Collins, Ρεπουμπλικάνος πρώην βουλευτής της Νέας Υόρκης ο οποίος ήταν το πρώτο μέλος του Κογκρέσου που τάχθηκε υπέρ του Trump το 2016 και παρέμεινε σθεναρός υποστηρικτής του απερχόμενου προέδρου, είχε ομολογήσει την ενοχή του το 2019 στην κατηγορία περί συνωμοσίας με σκοπό τη διάπραξη ασφαλιστικής απάτης και περί ψευδούς κατάθεσης σε πράκτορες του FBI και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 26 μηνών, την οποία εκτίει.
Έλαβε χάρη.
Άλλος ένας Ρεπουμπλικάνος πρώην βουλευτής στον οποίο απονεμήθηκε χάρη είναι ο Duncan Hunter, 44, που ομολόγησε πριν από έναν χρόνο την ενοχή του στην κατηγορία περί συνωμοσίας για την κατάχρηση ποσού της προεκλογικής του εκστρατείας για προσωπικά του έξοδα.
Η κατηγορία επέσυρε ποινή φυλάκισης πέντε ετών.
Duncan Hunter.
Ο απερχόμενος πρόεδρος εξάλλου μετέτρεψε την ποινή του Ρεπουμπλικάνου πρώην βουλευτή του Τέξας Steve Stockman, 64 ετών, που καταδικάστηκε το 2018 για κατάχρηση κεφαλαίων που προορίζονταν για αγαθοεργίες.
Εξέτισε δύο από τα 10 χρόνια κάθειρξη που του είχε επιβληθεί.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, θα παραμείνει υπό δικαστική επιτήρηση και θα καταβάλει αποζημίωση ύψους 1 εκατ. δολαρίων.
Ακόμη, ο Trump μετέτρεψε την ποινή της Crystal Munoz, η οποία είχε καταδικαστεί για συνωμοσία με σκοπό τη διακίνηση μαριχουάνας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης