Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα αυτοκινούμενα επιβατικά οχήματα εισέρχεται η Apple έως το 2024

tags :
Στα αυτοκινούμενα επιβατικά οχήματα εισέρχεται η Apple έως το 2024
Κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής της Apple είναι ένας νέος σχεδιασμός μπαταριών που θα μπορούσε «να μειώσει ριζικά» το κόστος των μπαταριών
Στην τεχνολογία αυτοκινούμενου αυτοκινήτου στοχεύει η Apple, έχοντας θέσει ως ορόσημο το 2024 για την παραγωγή επιβατικού οχήματος που θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη δική της πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταρίας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters, οι προσπάθειες του κατασκευαστή των iPhone, γνωστές ως Project Titan, έχουν προχωρήσει από το 2014, όταν άρχισε να σχεδιάζει το δικό της όχημα από το μηδέν.
Οι προσπάθειες της επικεντρώθηκαν στο λογισμικό, ενώ ο Doug Field, βετεράνος της Apple που είχε εργαστεί στην Tesla, επέστρεψε για να επιβλέψει το έργο το 2018.
Από τότε, η Apple έχει προχωρήσει αρκετά ώστε τώρα στοχεύει να κατασκευάσει ένα όχημα για τους καταναλωτές.
Ο στόχος της Apple να κατασκευάσει ένα προσωπικό όχημα για τη μαζική αγορά έρχεται σε αντίθεση με τους αντιπάλους της, όπως το Waymo της Alphabet, το οποίο έχει κατασκευάσει ρομπο-ταξί για τη μεταφορά επιβατών για μια υπηρεσία οδήγησης χωρίς οδηγό.

Στόχος οι μπαταρίες

Κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής της Apple είναι ένας νέος σχεδιασμός μπαταριών που θα μπορούσε «να μειώσει ριζικά» το κόστος των μπαταριών και να αυξήσει το εύρος του οχήματος.
Μάλιστα, αποφάσισε να αξιοποιήσει εξωτερικούς συνεργάτες για στοιχεία του συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των αισθητήρων lidar, οι οποίοι βοηθούν τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα να έχουν μια τρισδιάστατη άποψη του δρόμου.
Το αυτοκίνητο της Apple μπορεί να διαθέτει πολλούς αισθητήρες lidar για σάρωση σε διαφορετικές αποστάσεις.
Ορισμένοι αισθητήρες θα μπορούσαν να προέρχονται από τις εσωτερικά ανεπτυγμένες μονάδες lidar της Apple.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης