Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία - Κορωνοϊός: Πάνω από το 40% των πολιτών πρόθυμοι να εμβολιαστούν εναντίον της COVID-19

Ισπανία - Κορωνοϊός: Πάνω από το 40% των πολιτών πρόθυμοι να εμβολιαστούν εναντίον της COVID-19
Το 28% των ερωτηθέντων στη έρευνα για το Κέντρο Κοινωνιολογικών Μελετών (CIS) της Ισπανίας, ανέφεραν ότι δεν θα λάβουν αμέσως το εμβόλιο
Το ποσοστό των Ισπανών που είναι πρόθυμοι να λάβουν ένα εμβόλιο εναντίον της COVID-19 μόλις αυτά καταστούν διαθέσιμα αυξήθηκε σε πάνω από 40%, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα 21/12, από 37% σε προηγούμενη έρευνα πριν από έναν μήνα.
Ενώ το 28% των ερωτηθέντων στη έρευνα για το Κέντρο Κοινωνιολογικών Μελετών (CIS) ανέφεραν ότι δεν θα λάβουν αμέσως το εμβόλιο, το ποσοστό τους σημειώνει απότομη πτώση από το 47% που καταγραφόταν σε προηγούμενη δημοσκόπηση του CIS που δημοσιεύθηκε στις 18 Νοεμβρίου και στην οποία είχε τεθεί η ίδια ερώτηση.
Έπειτα από μια νέα αύξηση των μολύνσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ένα άλλο 16,2% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να εμβολιαστούν αν το εμβόλιο «έχει διαβεβαιώσεις, αν έχει δοκιμαστεί, αν είναι αξιόπιστο».
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την 1η έως τις 9 Δεκεμβρίου με δείγμα 3.800 ανθρώπων.
Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ αναμένεται να αποφασίσει σήμερα την έγκριση του εμβολίου που ανέπτυξαν η Pfizer και η BioNTech μετά την χορήγηση άδειας χρήσης του εμβολίου σε αρκετές χώρες.
Η Ισπανία αναμένει να ξεκινήσει την εθελοντική εκστρατεία εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου και να καλύψει έως 20 εκατομμύρια ανθρώπους έως τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2021.
Η Ισπανία είναι μία από χώρες που επλήγησαν πιο σκληρά από την πανδημία στην Ευρώπη.
Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 149 την Παρασκευή φθάνοντας τους 48.926 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά 11.815 φθάνοντας συνολικά το 1.797.236.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης