Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθηγητής Walter Ricciardi: Οι Βρετανοί ήξεραν για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού αλλά έμειναν σιωπηλοί

Καθηγητής Walter Ricciardi: Οι Βρετανοί ήξεραν για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού αλλά έμειναν σιωπηλοί
Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι οι Βρετανοί ήδη ήξεραν από τον Σεπτέμβριο ότι αυτή η μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού κυκλοφορούσε - Έμειναν σιωπηλοί όμως και δεν μας προειδοποίησαν, δήλωσε ο σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας για τον Covid-19 και εκπρόσωπος της Ιταλίας στον ΠΟΥ
Γνώστες για την μετάλλαξη του κορωνοϊού ήταν εδώ και λίγους μήνες ήταν οι Βρετανοί, σύμφωνα με κορυφαίο Ιταλό καθηγητή του ΠΟΥ.
«Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι οι Βρετανοί ήδη ήξεραν από τον Σεπτέμβριο ότι αυτή η μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού κυκλοφορούσε.
Έμειναν σιωπηλοί όμως και δεν μας προειδοποίησαν.
Τώρα θα χρειαστούμε αυστηρότερα μέτρα» ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μessaggero» ο Walter Ricciardi, καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο της Ρώμης, σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας για τον Covid-19 και εκπρόσωπος της Ιταλίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Ο γνωστός καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής παράλληλα τόνισε:
«Η νέα μετάλλαξη του Sars-CoV-2 δεν είναι πιο θανατηφόρα, αλλά μεταδίδεται με ταχύτητα ακόμη μεγαλύτερη από 70-80%», ενώ κατέληξε: «Προσοχή στα Χριστούγεννα, υπάρχει κίνδυνος νέας αύξησης των λοιμώξεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης