Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bourla (Pfizer) - Sahin (Biontech): Έτοιμοι για την εκκίνηση διανομής του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη

Bourla (Pfizer) - Sahin (Biontech): Έτοιμοι για την εκκίνηση διανομής του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη
Κορωνοϊός: Οι επικεφαλής των φαρμακευτικών πίσω από το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, δήλωσαν έτοιμοι να ξεκινήσουν τη διανομή στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση και στη χώρα μας
Έτοιμοι να διανείμουν τα εμβόλια στις χώρες της ΕΕ, δηλώνουν ο πρόεδρος της Pfizer, Bourla και ο πρόεδρος της Biontech, Sahin.
Στις πρώτες δηλώσεις μετά την θετική εισήγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου, αλλά και την επικείμενη έγκριση του εμβολίου από την Κομισιόν αργότερα σήμερα (21/12), οι επικεφαλής των φαρμακευτικών πίσω από το φαρμακευτικό σκεύασμα ενάντια στον κορωνοϊό, δήλωσαν έτοιμοι να ξεκινήσουν τη διανομή στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση και στη χώρα μας.
«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την παράδοση των πρώτων δόσεων του εμβολίου μόλις πάρουμε το πράσινο φως από την ΕΕ» είπε ο πρόεδρος της γερμανικής BionTeck, Sahin.
«Αυτή η μέρα είναι συγκινητική για εμάς στην BionTech.
Είμαστε ευτυχείς να κάνουμε ένα βήμα μπροστά ώστε να παραδώσουμε το πρώτο εμβόλιο στην Ευρώπη που θα συμβάλει στην μάχη ενάντια σε αυτή την καταστροφική πανδημία» συνέχισε ο Γερμανός.

Ετοιμη για την παράδοση του εμβολίου η Pfizer
«Αν η Κομισιόν δώσει την έγκριση, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την παράδοση των εμβολίων στα σημεία όπου έχουν υποδείξει οι κυβερνήσεις ανά την ΕΕ» σημείωσε από την πλευρά του ο Bourla, γενικός διευθυντής της αμερικανικής Pfizer.
Ο EMA σύστησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χορηγήσει τώρα μια υπό όρους άδεια κυκλοφορίας, η οποία θα δώσει το «πράσινο φως» στις πρωτεύουσες της ΕΕ να αρχίσουν τη χορήγηση του εμβολίου.
Αυτή η επίσημη εξουσιοδότηση αναμένεται να διαρκέσει άλλες δύο ημέρες.
Η σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) για τη χρήση του εμβολίου είναι σε άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης