Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Γιατί οι κυβερνήσεις θα πρέπει να δανεισθούν προκειμένου να σώσουν τις θέσεις εργασίας των νέων

ΕΚΤ: Γιατί οι κυβερνήσεις θα πρέπει να δανεισθούν προκειμένου να σώσουν τις θέσεις εργασίας των νέων
Διατηρώντας τις θέσεις των νέων εργαζομένων, η οικονομία στο σύνολό της ωφελείται και αυξάνεται ο πλούτος της επόμενης γενιάς, η οποία είναι δυνατόν στη συνέχεια να φορολογηθεί σύμφωνα με το report της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Η ζημία που προκάλεσε η κρίση της πανδημίας στους νέους είναι διπλάσια σε μέγεθος σε σύγκριση με αυτή που υπέστησαν οι παλαιότερες γενιές εξαιτίας της μεγάλης ύφεσης.
Συνεπώς οι κυβερνήσεις πρέπει να προχωρήσουν στον απαιτούμενο δανεισμό προκειμένου να διασώσουν τις θέσεις εργασίας των νεότερων ηλικιακά ομάδων του πληθυσμού, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με το report της ΕΚΤ, η ένταση της οικονομικής ύφεσης διαφοροποιείται καθώς διαχέεται μέσα από διαφορετικά κανάλια ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα. 

Εισόδημα και δανεισμός

Τα νέα νοικοκυριά εξαρτώνται περισσότερο από την εργασία τους προκειμένου τα αποκτήσουν εισόδημα έναντι του οποίου θα μπορούν να δανειστούν.
Οι παλαιότερες γενιές είναι περισσότερο πιθανό να έχουν αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου οικονομικά περιουσιακά στοιχεία.
Ενώ η οικονομική ύφεση ενδέχεται να μειώσει τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων των μεγαλύτερων, η σημαντικότερη ζημία προκαλείται την απώλεια θέσεων εργασίας στις νεότερες ηλικιακές ομάδες, σύμφωνα με τον Alessandro Ferrari, ερευνητή στην Κέντρική Τράπεζα της Ιταλίας.
Όχι μόνο χάνουν το εισόδημά τους, όταν το χρειάζονται περισσότερο, αλλά η εμπειρία τους καθιστά περισσότερο συντηρητικούς, γεγονός που μειώνει την απόδοση των μελλοντικών τους αποταμιεύσεων.
Image
Η κρίση της πανδημίας

Οι κυβερνήσεις έχουν ακολουθήσει τον βέλτιστο τρόπο χρηματοδότησης των συνεπειών της τρέχουσας κρίσης, σημειώνεται στο report της EKT.
Ενώ οι περισσότερες κυβερνήσεις έχουν παράσχει δημοσιονομική στήριξη για την προστασία των θέσεων εργασίας προς το παρόν, στην πολιτική σφαίρα επικρατεί διχασμός όσον αφορά το χρονικό διάστημα που πρέπει να συνεχιστεί η στήριξη αυτή και για το κατά πόσον θα πρέπει να αυξηθούν οι φόροι προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι νέες, υπέρογκες δαπάνες για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.
Η Ferrari καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιταχύνουν την αύξηση του δημόσιου χρέους υπέρ των νεότερων νοικοκυριών και να θεωρήσουν ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες αργότερα.
Διατηρώντας τους νεότερους εργαζόμενους στις θέσεις εργασίας τους, η οικονομία στο σύνολό της ωφελείται και αυξάνεται ο πλούτος της επόμενης γενιάς - η οποία μπορεί στη συνέχεια να φορολογηθεί, καταλήγει το report.

www.bankingnews.gr

 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης