Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Ουρές στα σούπερ μάρκετ στην Βρετανία με τον φόβο για ελλείψεις σε βασικά αγαθά

tags :
Κορωνοϊός: Ουρές στα σούπερ μάρκετ στην Βρετανία με τον φόβο για ελλείψεις σε βασικά αγαθά
Οι φόβοι του κοινού επιδεινώθηκαν από την απόφαση της Γαλλίας να κλείσει τα σύνορά της με την Αγγλία, όταν παράγοντες της αγοράς ισχυρίστηκαν πως τα κλειστά σύνορα θα επηρεάσουν αναμφίβολα την προμήθεια βασικών εορταστικών αγαθών
Από τα ξημερώματα (21/12) κάνουν ουρές οι Βρετανοί έξω από τα σούπερ μάρκετ της χώρας, θέλοντας να προμηθευτούν τα απαραίτητα για τις γιορτές, μέσα στο κλίμα φόβου για ελλείψεις σε βασικά αγαθά και το χάος που επικρατεί στα λιμάνια εξα αιτίας του αποκλεισμού της Βρετανίας λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού.
Οι φόβοι του κοινού επιδεινώθηκαν από την απόφαση της Γαλλίας να κλείσει τα σύνορά της με την Αγγλία, όταν παράγοντες της αγοράς ισχυρίστηκαν πως τα κλειστά σύνορα θα επηρεάσουν αναμφίβολα την προμήθεια βασικών εορταστικών αγαθών.
Περιορισμούς στη σύνδεση με την Αγγλία έχουν υιοθετήσει κι άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Πολωνία, η Αυστρία, η Δανία, η Ιρλανδία και η Βουλγαρία.
Η Ένωση Φαγητών και Ποτών της Αγγλίας προειδοποίησε για «σοβαρές ελλείψεις» στην προμήθεια φρέσκων προϊόντων, όπως έκανε και η Βρετανική Ένωση Λιανεμπορίου, διαβλέποντας σημαντικές ανεπάρκειες στην αγορά λόγω των κλειστών συνόρων με τη Γαλλία.
Τα ράφια των σούπερ μάρκετ αδειάζουν με γοργούς ρυθμούς, γεγονός που αναμένεται να επιτείνει την ανισορροπία στην αγορά.

Νέα μέτρα στη Βρετανία

Ο Boris Johnson ανακοίνωσε ότι προστίθεται βαθμίδα 4 περιορισμών (μέχρι στιγμής οι βαθμίδες ήταν 3), στις οποίες εισάγονται περαιτέρω μέτρα, με μέτρα που ισοδυναμούν με lockdown, που θα εφαρμοστεί στο 1/3 της Αγγλίας.
Με βάση τα νέα μέτρα, οι κάτοικοι πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους, εκτός περιορισμένων εξαιρέσεων.
Καταστήματα, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής και κέντρα προσωπικής φροντίδας θα κλείσουν.
Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται από το σπίτι όταν αυτό είναι δυνατόν.
Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τις περιοχές που κατατάσσονται στο Επίπεδο 4.
Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν πρέπει να περνούν την νύκτα εκτός του σπιτιού τους.
Επιτρέπονται οι συναντήσεις ενός μόνο ατόμου διαφορετικού νοικοκυριού σε εξωτερικούς χώρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης