Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νιγηρία: Απελευθερώθηκαν τα 84 από τα 113 παιδιά που απήχθησαν από συμμορίες της Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Απελευθερώθηκαν τα 84 από τα 113 παιδιά που απήχθησαν από συμμορίες της Μπόκο Χαράμ
Τα παιδιά απελευθερώθηκαν από ομάδα αυτοάμυνας του χωριού τους
Απελευθερώθηκαν τα 84 παιδιά που είχαν απαχθεί χθες το βράδυ (19/12) στη Νιγηρία, ενώ επέστρεφαν με τους καθηγητές τους από μια θρησκευτική τελετή σε γειτονικό χωριό.
Οι 84 μαθητές απήχθηκαν από ένοπλους άνδρες στο βορειοδυτική Νιγηρία, προτού αφεθούν ελεύθεροι σήμερα το πρωί, χάρη στην επέμβαση μιας ομάδας αυτοάμυνας και της αστυνομίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι μαθητές απήχθησαν από ληστές που είχαν απαγάγει άλλους τέσσερις ανθρώπους και είχαν κλέψει 12 αγελάδες», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας ενώ  τοπικές πηγές εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των μαθητών ανέρχεται σε 113 με τα υπόλοιπα παιδιά να παραμένουν όμηροι.
Όταν τα νέα μαθεύτηκαν στο χωριό Μαχούτα, απ όπου κατάγονται τα παιδιά, οι κάτοικοι και τα μέλη της πολιτοφυλακής αυτοάμυνας κινητοποιήθηκαν και  αναζήτησαν τους απαγωγείς, που σύντομα αναγνωρίστηκαν ως μέλη της κοινότητας των κτηνοτρόφων Φουλάνι.
 
Μάστιγα οι απαγωγές παιδιών

«Εισβάλαμε στην περιοχή τους καθώς  γνωρίζαμε ότι κρατούσαν τα παιδιά και είχαμε επίσης κρατήσει ομήρους μέλη της κοινότητάς τους, προειδοποιώντας ότι εάν κάτι συνέβαινε στα παιδιά μας, κανένας δικός τους δεν θα ζούσε» δηλωσε εκπρόσωπος της κοινότητας.
Ένοπλες συμμορίες, που αποκαλούνται «ληστές», με εκατοντάδες μέλη, σπέρνουν τον τρόμο εδώ και πολλά χρόνια στους αγροτικές περιοχές στην κεντρική και βορειοδυτική Νιγηρία, διαπράττοντας ζωοκλοπές και απαγωγές με λύτρα.
Η νέα αυτή απαγωγή μαθητών έγινε 48 ώρες μετά την απελευθέρωση 344 παιδιών και εφήβων, που είχαν απαχθεί από ένα οικοτροφείο την 11η Δεκεμβρίου από κακοποιούς που δρούσαν για λογαριασμό της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, στην ίδια περιοχή της Νιγηρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης