Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρ: 67 εργάτες από το Νεπάλ έχασαν τη ζωή τους στα έργα υποδομών για το Μουντιάλ του 2022

Κατάρ: 67 εργάτες από το Νεπάλ έχασαν τη ζωή τους στα έργα υποδομών για το Μουντιάλ του 2022
Οι απώλειες εργατών έχουν σπάσει κάθε αρνητικό ρεκόρ ενώ εκτιμάται οτι πάνω από 160 άνθρωποι θα πεθάνουν ως το καλοκαίρι του 2021
Σε μάστιγα εξελίσσονται οι θάνατοι φτωχών, αλλοδαπών, εργατών που θάβονται κάτω από μεγάλα έργα υποδομής που σχετίζονται με Ολυμπιάδες ή πρόσφατα με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του Κατάρ.
Πάνω από 67 εργάτες από το Νεπάλ, οι οποίοι προσελήφθησαν για να εργαστούν στα εργοτάξια των αθλητικών εγκαταστάσεων του Κατάρ, που θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2022 έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των ελλιπών μέτρων ασφάλειας στις εγκαταστάσεις.
 Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, οι 67 εργάτες πέθαναν στην αραβική χώρα μεταξύ 16 Ιουλίου και 15 Νοεμβρίου, με την εφημερίδα να σημειώνει ότι οι απώλειες στο Κατάρ εργατών από το Νεπάλ βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδό τους και πως ενδέχεται να φτάσουν τους 160 έως τα μέσα Ιουλίου του 2021.
 Οι μεταρρυθμίσεις που είχαν υποσχεθεί οι αρχές του Κατάρ, μετά την παγκόσμια κατακραυγή για τους θανάτους εργατών, έμειναν στις εξαγγελίες, αφού ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε.
 
Θυσία στο βωμό του χρήματος
Ο διευθυντής της οργάνωσης Fair/Square για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Nic McGihan, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την αύξηση των θανάτων και με δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα χαρακτήρισε «απαίσιο» το ρεκόρ σε θανάτους εργατών στο Κατάρ και «απαράδεκτη» την άρνησή του να θέσει σε εφαρμογή κατάλληλη προστασία.
«(Το Κατάρ) γνωρίζει γι' αυτά τα προβλήματα εδώ και πολύ καιρό. Η αποτυχία να ενεργήσει σωστά στους θανάτους θέτει σε σοβαρή αμφιβολία τη δέσμευσή του για εργασιακές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες φαίνονται καλές στα χαρτιά, αλλά δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμη», υπογράμμισε.
Ο ίδιος, πρόσθεσε πως οι μετανάστες εργάτες από το Νεπάλ έχουν παίξει «κεντρικό ρόλο» στην προετοιμασία της χώρας για το Παγκόσμιο Κύπελλο και ότι η εργασία τους επεκτείνεται κι εκτός της κατασκευής των εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση.
«Οι τεράστιες κατασκευές στο Κατάρ τα τελευταία οκτώ χρόνια είναι άμεσα ή έμμεσα κατασκευές για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ολόκληρη η χώρα έχει ανακατασκευαστεί για να προετοιμαστεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες που βρίσκονται εκεί για να μεταμορφώσουν εντελώς τη χώρα, η οποία κατευθύνεται προς το 2022», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης