Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Καταστράφηκαν εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer – Υπέστη βλάβη το ψυγείο στο οποίο φυλάσσονταν

Βρετανία: Καταστράφηκαν εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer – Υπέστη βλάβη το ψυγείο στο οποίο φυλάσσονταν
Το περιστατικό συνέβη αφότου ο πρώην υπουργός Υγείας Jeremy Hunt  προειδοποίησε ότι οι διαθέσιμες δόσεις του εμβολίου της Pfizer θα εξαντληθούν τον Ιανουάριο 2021
Εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου κατά του Covid - 19 της Pfizer καταστράφηκαν στη Βρετανία, αφότου υπέστη βλάβη το ψυγείο σε ιατρείο, όπου φυλάσσονταν.
Το Harbourough Field Surgery στο Rushden, είχε αποθηκεύσει 975 δόσεις του εμβολίου της Pfizer, το οποίο πρέπει να διατηρείται στους - 70 βαθμούς.
Η κλινική λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος για χειρουργικές επεμβάσεις στην περιοχή και για τη διεξαγωγή των εμβολίων σε επιλεγμένα άτομα άνω των 80, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail.
Ορισμένοι ασθενείς εμβολιάστηκαν  την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου.
Όμως την Πέμπτη (17/12), οι ασθενείς που περίμεναν να κάνουν το εμβόλιο δεν τα κατάφεραν επειδή το εμβόλιο δεν ήταν πλέον διαθέσιμο.

Η προειδοποίηση του πρώην υπουργού

Δεν είναι σαφές ακριβώς πόσες δόσεις χάθηκαν.
Το περιστατικό συνέβη αφότου ο πρώην υπουργός Υγείας Jeremy Hunt  προειδοποίησε ότι οι διαθέσιμες δόσεις του εμβολίου της Pfizer θα εξαντληθούν τον Ιανουάριο 2021.
Στη συνέχεια, ένας εκπρόσωπος της Pfizer απάντησε ότι οι νέες αποστολές του εμβολίου θα φτάσουν πριν από τον Μάρτιο, στις αρχές του 2021.
Περισσότεροι από 140.000 Βρετανοί έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, αφού εγκρίθηκε από το MHRA στις αρχές του μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης