Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το φιλόδοξο σχέδιο Biden για το Κλίμα - Ποια είναι η ομάδα που θα το υλοιποίησει

ΗΠΑ: Το φιλόδοξο σχέδιο Biden για το Κλίμα - Ποια είναι η ομάδα που θα το υλοιποίησει
Ο Biden έχει υποσχεθεί να κάνει την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έναν από τους πυλώνες της διοίκησής του
Μια από τις πρώτες κινήσεις του Donald Trump όταν εγκαταστάθηκε στον Λευκό Οίκο ήταν η αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. Σε μια συμβολική κίνηση του o νέος Aμερικανός Πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε ότι από τις πρώτες δικές του αποφάσεις θα είναι η επιστροφή στη συμφωνία για το Κλίμα ανακοινώνοντας μάλιστα και την ομάδα που θα αναλάβει την προώθηση της φιλόδοξης πολιτικής του για το κλίμα και την ενίσχυση των ενεργειών κατά της ρύπανσης.
Ο Biden έχει υποσχεθεί να κάνει την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έναν από τους πυλώνες της διοίκησής του. Ωστόσο, με τη μικρή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και τον έλεγχο της Γερουσίας των ΗΠΑ, ο Biden και η νέα του ομάδα ενδέχεται να έχουν μικρή επιτυχία στο Κογκρέσο και αντ 'αυτού βασίζονται σε κανόνες από τις ρυθμιστικές του υπηρεσίες για να επιβάλουν αλλαγές.
Η ομάδα για το κλίμα θα παρουσιαστεί επίσημα στο Ντέλαγουερ, την εκλογική του πολιτεία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου θα παρουσιάσει επίσημα την πολιτική του.
Έτσι, η διευθύντρια του Οργανισμού Περιβαλλοντικής Προστασίας της κυβέρνηση Obama (EPA), Gina McCarthy θα ηγηθεί της νεοσυσταθείσας ομάδας ως εθνικός σύμβουλος για το κλίμα, επιφορτισμένη με την εφαρμογή της εσωτερικής ατζέντας.
Ο Michael Regan, κορυφαίος περιβαλλοντικός ρυθμιστής της Βόρειας Καρολίνας, θα είναι ο επικεφαλής της EPA. Ο Regan, εργάστηκε με έδρα την Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια των διοικήσεων Clinton και Bush, έχει υπηρετήσει ως γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Βόρειας Καρολίνας από το 2017.
Η δημοκρατική βουλευτής του Κογκρέσου Deb Haaland θα υπηρετήσει ως υπουργός Εσωτερικών του Biden και η πρώην κυβερνήτης του Μίτσιγκαν Jennifer Granholme ως υπουργός ενέργειας.

Οι πρωτιές της ομάδας

Η ομάδα περιλαμβάνει επίσης την Brenda Mallory περιβαλλοντική δικηγόρο, ως πρόεδρο του Συμβουλίου για την Ποιότητα του Περιβάλλοντος και τον Ali Zaidi, κορυφαίο εμπειρογνώμονα για το κλίμα και σύμβουλο του Biden ως αναπληρωτή εθνικό σύμβουλο για το κλίμα.
Εάν επιβεβαιωθεί από τη Γερουσία των ΗΠΑ, η Haaland θα είναι η  πρώτη ιθαγενής Αμερικανίδα που κατέχει θέση υπουργικού συμβουλίου των ΗΠΑ, η Mallory θα είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα που θα ηγηθεί του Συμβουλίου Λευκών Οίκων για την Ποιότητα του Περιβάλλοντος και ο Regan,  ο πρώτος μαύρος που θα διοικήσει το EPA .
Η ομάδα επαινέθηκε σε μεγάλο βαθμό από περιβαλλοντικές ομάδες για την εμπειρία και την ποικιλομορφία της. Ωστόσο, η ισχυρή βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, την οποία ο Biden έχει στοχεύσει συχνά στην κριτική του, δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξισορροπήσει τις κλιματικές της προσπάθειες με τη διατήρηση θέσεων εργασίας.
«Θα παρακολουθούμε επίσης προσεκτικά για να διασφαλίσουμε ότι η εισερχόμενη διοίκηση τηρεί τις υποσχέσεις του εκλεγμένου Προέδρου Biden στο ενεργειακό εργατικό δυναμικό και προστατεύει τα εκατομμύρια των θέσεων εργασίας που υποστηρίζονται από τη βιομηχανία μας σε πολιτείες όπως το Νέο Μεξικό, το Οχάιο, την Πενσυλβάνια και σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Πετρελαίου Mike Sommers.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης