Τελευταία Νέα
Διεθνή

JPMorgan: Αυξάνουμε στο 70% από 60% την πιθανότητα εμπορικής συμφωνίας για το Brexit

JPMorgan: Αυξάνουμε στο 70% από 60% την πιθανότητα εμπορικής συμφωνίας για το Brexit
Τα ζητήματα που σχετίζονται με την αλιεία εξαλολουθούν να αποτελούν πρόβλημα, επισήμανε εκπρόσωπος της Κομισιόν (18/12)
Η πιθανότητα εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας για τη διαδικασία του Brexit έχει ανέλθει στο 70% από 60%, υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JPMorgan σε σημείωμά της την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020.
«Η αίσθησή μας είναι ότι η πιθανότητα μιας συμφωνίας έχει αυξηθεί από το 60-40 που υπολογίζαμε καθώς ξεκίνησε η εβδομάδα στο 70-30 μετά τις πρόσφατες εντατικές συνομιλίες», υπογράμμισε ο αναλυτής της JPMorgan, Malcolm Barr, σε σημείωμα προς τους πελάτες.
«Κατά την άποψή μας, μπορούν να συμφωνηθούν λύσεις σε όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΕΕ – Βρετανίας οι οποίες είναι δυνατόν να γίνουν κοινώς αποδεκτές, ακόμη και αν η διαδικασία σύγκλισης φαίνεται δύσκολη».

Τα ζητήματα της αλιείας

Την ίδια ώρα, « η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει ό,τι μπορεί για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας με τη Βρετανία, αλλά η αλιεία συνεχίζει να είναι πρόβλημα, δήλωσε η Κομισιόν (18/12).
Υπάρχουν πολλά δύσκολα ζητήματα για να επιλυθούν στο θέμα αυτό, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης