Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επιμένει στο βέτο για τον αμυντικό προϋπολογισμό με τις κυρώσεις στην Τουρκία ο Trump

ΗΠΑ: Επιμένει στο βέτο για τον αμυντικό προϋπολογισμό με τις κυρώσεις στην Τουρκία ο Trump
Ο Donald Trump επανέλαβε τη βούληση του για άσκηση βέτο 
Επιμένει στην πρόθεσή του να ασκήσει βέτο στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, ο οποίος προβλέπει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
Ειδικότερα, ο Donald Trump επανέλαβε τη βούληση του για άσκηση βέτο σε ό,τι αφορά τον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας για το 2021 ύψους 740 δισεκ. δολ., παρότι οι υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας προειδοποίησαν ότι επίκειται εκτεταμένη επίθεση στον κυβερνοχώρο κατά της κυβέρνησης και των αμερικανικών εταιρειών.
Image
Επισημαίνεται ότι ο νόμος περί εθνικής άμυνας πέρασε και τα δύο κοινοβουλευτικά σώματα, με περισσότερη από την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων για να παρακαμφθεί το προεδρικό veto.
«Θα ασκήσω βέτο στο νομοσχέδιο, κάτι το οποίο θα δυσαρεστήσει πολύ την Κίνα», δήλωσε ο Τραμπ στο Twitter.
Το tweet του κ. Trump την Πέμπτη ήρθε μόλις λίγες ώρες αφότου το FBI δήλωσε πως έχει σχηματιστεί ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση επικείμενης επίθεσης μέσω διαδικτύου.
Ο Thomas Bossert, πρώην σύμβουλος της εσωτερικής ασφάλειας του κ. Trump, δήλωσε στους New York Times την Τετάρτη ότι ο νόμος NDAA είναι απαραίτητος - ειδικά ενόψει της κυβερνοεπίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης