Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Οι εταιρείες αύξησαν τις επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη για 10η χρονιά

ΕΕ: Οι εταιρείες αύξησαν τις επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη για 10η χρονιά
Οι εταιρείες στην ΕΕ αύξησαν τις επενδύσεις τους στην έρευνα και την ανάπτυξη για 10η χρονιά
Οι εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ27) αύξησαν τις επενδύσεις τους στην Έρευνα και την Ανάπτυξη (Ε&Α) για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με τον πίνακα αποτελεσμάτων για το 2020 που δημοσίευσε σήμερα 17/12 η Κομισιόν.
Το 2019, επένδυσαν 5,6% περισσότερο στην Ε&Α, από 4,7% το 2018.
Αυτή η ανάπτυξη καθοδηγείται από τους τομείς των αυτοκινήτων, των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και της υγείας.
H Koμισιόν σημειώνει ότι ένα επιτυχημένο παράδειγμα είναι η γερμανική εταιρεία BioNTech, που πρωτοστατεί στην πρωτοποριακή ανάπτυξη ενός από τα πρώτα εμβόλια COVID-19 με υποστήριξη 108 εκατ. ευρώ από την ΕΕ.
Η BioNTech κατατάσσεται στον αριθμό 654 στην παγκόσμια κατάταξη και βρίσκεται σε αυτόν τον πίνακα αποτελεσμάτων από το 2013.
Έχει πολλαπλασιάσει την επένδυσή της σε Έρευνα και Ανάπτυξη έξι φορές και τις καθαρές πωλήσεις της δέκα φορές σε αυτήν την 7ετή περίοδο.
Οι εταιρείες της ΕΕ στον πίνακα αποτελεσμάτων είναι πολύ διεθνοποιημένες, παρουσιάζοντας μια διαφοροποιημένη και ισχυρή τεχνολογική και βιομηχανική βάση. Ωστόσο, στην κατάταξη των κορυφαίων 2.500 εταιρειών επενδύσεων Ε&Α παγκοσμίως, χάνουν έδαφος έναντι των ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών ΤΠΕ και υγείας που εδρεύουν στις ΗΠΑ και την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης