Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία): Πιθανόν να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit – Ισχυρότερο σενάριο να καταλήξουμε σε «μοντέλο Αυστραλίας»

Johnson (Βρετανία): Πιθανόν να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit – Ισχυρότερο σενάριο να καταλήξουμε σε «μοντέλο Αυστραλίας»
Εντατικές διαβουλεύσεις της τελευταίας στιγμής για τη γεφύρωση των διαφορών όσον αφορά την εμπορική συμφωνία
Οι Βρετανοί διαπραγματευτές εξακολουθούν να προσπαθούν να γεφυρώσουν την απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών στις εμπορικές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως ο τερματισμός της μεταβατικής περιόδου χωρίς μια τέτοια συμφωνία παραμένει το πιθανότερο αποτέλεσμα, δήλωσε και εκ νέου την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 ο εκπρόσωπος του Bρετανού πρωθυπουργού Βoris Johnson.
Ο ίδιος δήλωσε πως οι διαπραγματευτές εργάζονταν μέχρι αργά την περασμένη νύκτα και επανέλαβαν τις συνομιλίες σήμερα το πρωί.
«Παραμένουν εκεί για να εργασθούν ώστε να γεφυρώσουν τις διαφορές που παραμένουν», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Στο πλαίσιο του ΠΟΕ

«Μια έξοδος (σ.σ. της Βρετανίας) στο πλαίσιο των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, όπως η Αυστραλία, παραμένει η πιθανότερη έκβαση και γι' αυτό σχεδιάζουμε γι' αυτό το ενδεχόμενο, αλλά παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθεια να καταλήξουμε σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, εάν είναι δυνατόν».
Η Αυστραλία δεν έχει εμπορική συμφωνία με την ΕΕ και οι εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών διέπονται από τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
Εξάλλου, δύο διπλωμάτες και ένας αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσαν ότι δεν περιμένουν πως θα υπάρξει αύριο, Παρασκευή (18/12), μια νέα εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία, λέγοντας πως οι θέσεις των διαπραγματευτών εξακολουθούν να απέχουν στο κρίσιμο ζήτημα της αλιείας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης