Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας - 885.000 άτομα υπέβαλαν αίτημα (17/12)

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας - 885.000 άτομα υπέβαλαν αίτημα (17/12)
Ο υψηλότερος αριθμός Αμερικανών που ζητούν επιδόματα ανεργίας για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2020
Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε σε 885.000, γεγονός που ανακοινώθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2020.
Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό Αμερικανών που ζητούν επιδόματα ανεργίας για πρώτη φορά, από τον Σεπτέμβριο του 2020
Τα εν λόγω στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η αμερικανική οικονομία και η αγορά εργασίας παραμένουν υπό πίεση καθώς οι περιπτώσεις κορωνοϊών αυξάνονται και ο κρύος καιρός αυξάνει περαιτέρω τους κινδύνους.
Η έκθεση του Υπουργείου Εργασίας ανέφερε ότι οι αξιώσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν από 862.000 την προηγούμενη εβδομάδα, αύξηση δηλαδή κατά 23.000 αιτήσεις.
Screenshot_3.png

Screenshot_4.png
Οι αναλυτές προέβλεπαν μείωση στις 815.000.
Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας υποχώρησε στα 5.508.000 από 5.781.000.

Αύξηση στις διακοπές των Χριστουγέννων

Οι εν λόγω αριθμοί, εκτιμούν οι αναλυτές, πρόκειται να επιδεινωθούν δραματικά λόγω της επέκτασης των lockodown που επιβάλλονται στους Αμερικανούς αυτή την περίοδο των διακοπών.
Επιπλέον, η πανδημία απειλεί να επιταχύνει το ρυθμό των απολύσεων καθώς περισσότερα κράτη και περιοχές περιορίζουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις και εξουσιοδοτούν λιγότερες ώρες, ελαστικό ωράριο και μικρότερες δυνατότητες λειτουργίας για εστιατόρια, μπαρ και άλλες επιχειρήσεις.
Ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι κυβερνήσεις, πολλοί Αμερικανοί είναι πιθανό να μείνουν στο σπίτι - και μακριά από τις τοπικές επιχειρήσεις - μέχρι να αισθανθούν ξανά ασφαλείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης