Τελευταία Νέα
Διεθνή

Enria (ΕΚΤ): Μερίσματα 10 - 12 δισ. ευρώ θα διανείμουν οι τράπεζες της Ευρωζώνης το 2021

Enria (ΕΚΤ): Μερίσματα 10 - 12 δισ. ευρώ θα διανείμουν οι τράπεζες της Ευρωζώνης το 2021
«Σκοπεύουμε να επιστρέψουμε στην “παλιά κανονικότητα” μετά τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021», δήλωσε ο επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Andrea Enria
Στα 10 δισ. με 12 δισ. ευρώ αναμένεται να φθάσει το συνολικό ύψος των μερισμάτων που θα καταβάλουν οι τράπεζες της Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο του 2021, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Andrea Enria την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020.
Oι εκτιμήσεις αυτές του Andrea Enria συνέπεσαν με τη σύσταση της ΕΚΤ προς τις τράπεζες του ευρωσυστήματος με την οποία τους ζητάει να μην αποδώσουν μερίσματα έως τον Σεπτέμβριο του 2021.
«Σκοπεύουμε να επιστρέψουμε στην “παλιά κανονικότητα” μετά τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021», δήλωσε ο Enria, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.
«Οι κεφαλαιακές απαιτήσεις και τα ρευστά διαθέσιμα θα παραμείνουν εν ισχύι για όσο διάστημα είναι απαραίτητο, σύμφωνα με το προκαταρκτικό σχέδιο, αλλά και με τις αλλαγές που θα λαμβάνουν χώρα κατά περίπτωση».
Όπως τόνισε ο Enria, η ΕΚΤ αναμένει τα μερίσματα που θα καταβάλουν οι τράπεζες της Ευρωζώνης, να φθάσουν συνολικά σε ένα ποσό μεταξύ 10 δισ. με 12 δισ. ευρώ, το οποίο οριακά ισοδυναμεί με το ένα τρίτο με αυτό που αποδίδουν οι τράπεζες σε μια κανονική χρονιά.

Γερμανικές τράπεζες: Στο 50%

Στο μεταξύ απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, αναφορικά με τα μερίσματα που θα δώσουν οι γερμανικές τράπεζες, καθώς εκτιμάει ότι θα μπορέσουν να αποδώσουν το ήμισυ των αρχικών του εξαγγελιών.
Όπως ανέφερε το μέλος του δ.σ. της Bundesbank Joachim Wuermeling, ο αντίκτυπος της πανδημίας στις τράπεζες μπορεί να αποδοθεί ως εξής: θα είναι ικανές να εφαρμόσουν τα αρχικά τους σχέδια κατά το ήμισυ.

www.bankingnews.gr



 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης