Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας):  Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Mevlut Cavusoglu διεμήνυσε ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει εν όψει οιωνδήποτε κυρώσεων ή επικρίσεων απο την ΕΕ
«Η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε ό,τι αφορά τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας πιθανών κυρώσεων ή επικρίσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu.
Στη Σύνοδος της Παρασκευής (11/12), οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν σε περιορισμένες κυρώσεις εναντίον Τούρκων αξιωματούχων αλλά ανέβαλαν για τον Μάρτιο (στις 25-26) τη συζήτηση για λήψη αυστηρότερων αποφάσεων.
Απαντώντας σε ερώτηση στην τουρκική βουλή στο πλαίσιο συνομιλιών για τον ετήσιο προϋπολογισμό, ο Cavusoglu ανέφερε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω στα δικαιώματά και τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας κυρώσεων ή επικρίσεων από την Ε.Ε.»
Νωρίτερα τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2020, ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan εξέφρασε την ενόχλησή του που οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρούν με τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων κατά της Άγκυρας, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν περιμένει από την Ε.Ε. να επιβάλει κυρώσεις, αλλά να καταλάβει το συμφέρον του να παραχωρήσει πλήρη ιδιότητα μέλους στην Τουρκία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης