Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gurria (ΟΟΣΑ): H πολυμερής συνεργασία που υιοθετεί ο Biden θα ωφελήσει το παγκόσμιο εμπόριο

Gurria (ΟΟΣΑ): H πολυμερής συνεργασία που υιοθετεί ο Biden θα ωφελήσει το παγκόσμιο εμπόριο
Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Angel Gurria Gurria πιστεύει ότι η προεδρία του Biden θα αποκαταστήσει τις ισορροπίες στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, προς χάρη μίας πολυμερούς προσέγγισης
Η ανάληψη της εξουσίας στις ΗΠΑ από τον Δημοκρατικό Joe Biden, προκαλεί θετικές προσδοκίες στις τάξεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης
(ΟΟΣΑ), για επιστροφή των ΗΠΑ στο επίκεντρο της διεθνούς διπλωματίας και την πολυμερή συνεργασία, όπως εκφράστηκε διά στόματος του γενικού γραμματέα. του Οργανισμού Angel Gurria την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC στις 14 Δεκεμβρίου.
Ο προκάτοχος του Biden Donald Trump με την πολιτική του προσέγγιση «Η Αμερική πρώτα», ακολούθησε πρακτικές οι οποίες απέκλεισαν τη συνεργασία και τις στρατηγικές που ευνοούσαν το διεθνές εμπόριο.
Ωστόσο ο Gurria πιστεύει ότι η προεδρία του Biden θα αποκαταστήσει τις ισορροπίες στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, προς χάρη μίας πολυμερούς προσέγγισης.
«Θεωρώ ότι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ φέρνει στο προσκήνιο την πολυμερή συνεργασία, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι η κλιματική αλλαγή θα είναι στις προτεραιότητές του, κάτι που είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό και πολλά υποσχόμενο και οφείλω να πω ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε για να λειτουργήσει», ανέφερε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξής στο CNBC.

Οι προκλήσεις

Η πολυμερής προσέγγιση -η προσπάθεια πολλών χωρών να επιτύχουν έναν κοινό στόχο-, είναι ο μόνος τρόπος για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον, σύμφωνα με τον Gurria.
«Όλοι οι πολυμερείς οργανισμοί αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις και ο δικός μας δεν αποτελεί εξαίρεση», τόνισε και πρότεινε τη λύση για τα προβλήματα του κόσμου:
«Η πολυμερής προσέγγιση είναι ο μόνος για να διεξάγουμε εμπόριο, είναι ο μόνος τρόπος για να κάνουμε επενδύσεις, είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή, την βιοποικιλότητα, την μετανάστευση και σίγουρα είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.
Ο ΟΟΣΑ αριθμεί 36 χώρες μέλη και η αποστολή του είναι να παρέχει στήριξη στην οικονομική πρόοδο και στο παγκόσμιο εμπόριο.
Σήμερα (14 Δεκεμβρίου) συμπληρώνονται 60 χρόνια από την υπογραφή του καταστατικού για την Ίδρυση του Οργανισμού και είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί μια διαδικτυακή εκδήλωση, κατά την οποία θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sánchez. και ο ίδιος ο Gurria.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης