Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αυστραλία ακύρωσε το εμβόλιο της… γιατί έδειχνε ψευδώς ότι έχουν AIDS οι συμμετέχοντες

Η Αυστραλία ακύρωσε το εμβόλιο της… γιατί έδειχνε ψευδώς ότι έχουν AIDS οι συμμετέχοντες
Δηλαδή όσοι έκαναν πειραματικά το εμβόλιο της Αυστρλίας εμφανίζονταν να είναι θετικοί ψευδώς στο AIDS
Η Αυστραλία ακυρώνει τη δοκιμή εμβολίου για τον κορωνοιό αφού αρκετοί συμμετέχοντες στη δοκιμή είχαν ψευδώς θετικά τεστ για τον ιό HIV ή AIDS  
Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ, ενώ η Αυστραλιανή εταιρεία βιοτεχνολογίας CSL Limited είχε συνάψει σύμβαση για την παροχή 51 εκατομμυρίων δόσεων.
Το εμβόλιο είχε προγραμματιστεί για τα μέσα του 2021, με κλινικές δοκιμές φάσης 2 και 3 που θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο 2020. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison ανακοίνωσε ότι "το εμβόλιο του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσει βάσει των επιστημονικών συμβουλών και τίθεται εκτός του σχεδίου εμβολίων της Αυστραλίας".
Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας, η απόφαση για απόρριψη του εμβολίου του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ ήταν λόγω των στοιχείων που προέκυψαν ότι έδειχνε ψευδώς θετικά αποτελέσματα για το AIDS.

To εμβόλιο έδειχνε... AIDS

Δηλαδή όσοι έκαναν πειραματικά το εμβόλιο της Αυστρλίας εμφανίζονταν να είναι θετικοί ψευδώς στο AIDS.
Οι συμμετέχοντες στις δοκιμές ενημερώθηκαν για την πιθανότητα ανίχνευσης αντισωμάτων HIV που προκαλούνται από το εμβόλιο, αλλά ήταν ωστόσο απροσδόκητα τα αποτελέσματα.
Οι επακόλουθες εξετάσεις HIV έδωσαν οριστικά αρνητικά αποτελέσματα στους συμμετέχοντες στη δοκιμή.
Ενώ τα τεστ HIV ήταν ψευδώς θετικά και δεν υπήρχε κίνδυνος για τους συμμετέχοντες στη δοκιμή, θα πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές στις διαδικασίες εξέτασης HIV
Η Αυστραλία, εν τω μεταξύ, έχει εξασφαλίσει συμβόλαια για 140 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, "μία από τις υψηλότερες αναλογίες αγορών εμβολίων έναντι του πληθυσμού στον κόσμο".
Οι αυστραλοί μπορεί να εμβολιαστούν ουσιαστικά όλοι από δύο φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης