Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Για πρώτη φορά επιστήμονες αποκαλύπτουν την ταυτότητα μούμιας 1.900 ετών, χωρίς καν να την αγγίξουν

ΗΠΑ: Για πρώτη φορά επιστήμονες αποκαλύπτουν την ταυτότητα μούμιας 1.900 ετών, χωρίς καν να την αγγίξουν
Ισχυρές ακτίνες Χ χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά για να «δουν» το σώμα μιας μούμιας, μέσα από το… περιτύλιγμα αφήνοντας την μούμια ανέγγιχτη
Η «ταυτότητα» και τα μυστικά μιας μούμιας 1.900 ετών ανακαλύφθηκαν με τη χρήση συνδυασμένης τεχνολογίας η οποία για πρώτη φορά άφησε τη μούμια... ανέγγιχτη!
Ισχυρές ακτίνες Χ που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά για να «δουν» το σώμα μιας μούμιας, μέσα από το… περιτύλιγμα των ατελείωτων στρωμάτων λινού σαβάνου, ανέπαφα, χωρίς να αγγίξουν σχεδόν και να «καταστρέψουν την ακεραιότητα του αντικειμένου», όπως αναφέρει η Daily Mail.
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Northwestern χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά στην διερεύνηση μουμιών, υπολογιστική τομογραφία (CT) και ακτίνες Χ καθοδηγούμενες ρομποτικά από CT, συνδυασμός που είναι ικανός να αναγνωρίσει διαφορετικά υλικά, αντικείμενα και οστά, οπότε κατάφεραν να δουν την μούμια των 1.900 ετών, με απίστευτες λεπτομέρειες αφήνοντάς την ωστόσο, ανέγγιχτη.
The team used a CT scan that 'provided a roadmap' for this study by allowing them to identify areas in which to aim the powerful X-ray beams
Η ανάλυση έδειξε ένα παιδί ηλικίας περίπου πέντε ετών, με πολύ καλά διατηρημένο σκελετό χωρίς κανένα σημάδι τραύματος, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος προήλθε από ασθένεια.
Η εξέταση εντόπισε επίσης ένα φυλαχτό, έναν ιερό σκαραβαίο που προοριζόταν να προστατεύσει πνευματικά το σώμα καθώς ταξιδεύει στη μεταθανάτια ζωή, κατασκευασμένο από ασβεστίτη ένα ανθρακικό ορυκτό (ορυκτό ανθρακικό αλάτι) και κοσμήματα. 
In 2018, the mummy became was put on display at and exhibit at exhibition at the Garrett-Evangelical Theological Seminary on Northwestern's Evanston, Illinois campus.
Η μούμια χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή που ξεκίνησε γύρω στο 30 π.Χ. περίπου και ανακαλύφθηκε στη Χαβάρα της Αιγύπτου το 1911. Το 2018, η μούμια εκτέθηκε σε ειδική βιτρίνα σε έκθεση του Πανεπιστημίου Northwestern του Ιλλινόις και ζητήθηκε από τον Stewart Stock ερευνητή και καθηγητή κυτταρικής και μοριακής βιολογίας στην Ιατρική Σχολή Feinberg του Πανεπιστημίου να ξεκινήσει μια διαδικασία διερεύνησης για το τι κρύβεται πίσω από τη «συσκευασία».
In 2018, the mummy became was put on display at and exhibit at exhibition at the Garrett-Evangelical Theological Seminary on Northwestern's Evanston, Illinois campus
Γνωρίζοντας τις δυνατότητες των εργαλείων CT  και X-ray, ο Stock αποφάσισε να τις χρησιμοποιήσει συνδυαστικά και πλέον υποστηρίζει ότι είναι ο μόνος τρόπος να κάνεις τις μούμιες να σου αποκαλύψουν τα μυστικά τους, «χωρίς να τις ενοχλήσεις», ανοίγοντας το δρόμο για ευρύτερη χρήση της τεχνικής στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης