Τελευταία Νέα
Διεθνή

McGuinness (Κομισιόν): Έτοιμο σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση μη συμφωνίας για το Brexit

McGuinness (Κομισιόν):  Έτοιμο σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση μη συμφωνίας για το Brexit
Πρέπει να διασφαλίσουμε να μην καταρρεύσει η σύνδεση των δύο πλευρών (ΕΕ-Βρετανίας) σε μια σειρά ευάλωτους τομείς όπως η μεταφορές, σημείωσε η Επίτροπος Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της ΕΕ Mairead McGuinness.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται συγκεκριμένα και εξαιρετικά λεπτομερή σχέδια έκτακτης ανάγκης προετοιμαζόμενη έναντι της πιθανότητας μη επίτευξης συμφωνίας για το Brexit, δήλωσε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 η Επίτροπος Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της ΕΕ, Mairead McGuinness.
«Σήμερα ετοιμάζουμε σχέδια έκτακτης ανάγκης, ιδιαίτερα λεπτομερή και εστιασμένα για να διασφαλίσουμε ότι, σε περίπτωση μη συμφωνίας για τομείς οι οποίοι είναι ευάλωτοι, οι μεταφορές κ.λπ., έχουν τεθεί σε εφαρμογή συγκεκριμένα σχέδια με στόχο τη διατήρηση της σύνδεσης (σ.σ. των οικονομικών σχέσεων) μεταξύ των δύο πλευρών, σημείωσε η McGuinnes σε κοινοβουλευτική επιτροπή στην Ιρλανδία.
«Δεν είμαι ιδιατερα αισιόδοξη μετά την ομιλία του Βρετανού πρωθυπουργού στη Βουλή των Κοινοτήτων σήμερα (9/12).
Νομίζω ότι υπάρχει μια αποτυχία όσον αφορά την κατανόηση μεταξύ των δύο πλευρών.
Πρόβλημα που υπήρχε εξαρχής.
Εφόσον η Βρετανία επέλεξε να φύγει, υπάρχουν συνέπειες, ιδιαίτερα όταν η χώρα αυτή θέλει να παραμείνει μέρος της ενιαίας αγοράς», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης